Månadens inredningsbloggare -Johanna Bergbom

  • SumoMe

Grattis Johanna! Du är utsedd till månadens bloggare av oss på Booli.se!
Jätteroligt och vilken ära att bli utsedd till månadens bloggare.

Johanna Bergbom

Hur länge har du bloggat och när startade du Missfixtrix?
Oj, jag har bloggat sen 2007. Först på en bloggportal och sen fick jag faktiskt design och domän av min bror några år senare och tog då tag i det mer på allvar. Från början var det tänkt som ett ställe där jag skulle spara all inspiration jag hittade inför ett eventuellt bygge eller inredningsprojekt. Innan samlade jag utklipp från tidningar i en pärm men med bloggen så kunde jag lättare spara allt jag tyckte var intressant och inspirerande.

Hur skulle du beskriva din blogg?
Den speglar mitt liv lite. Framförallt är det som jag ser det en databas för det jag tycker är fint, snyggt och inspirerande. Drömmar, inspiration och vad som händer just nu. För närvarande håller vi på och säljer vårt hus och ska påbörja ett husbygge nära där vi bor. Så det kommer framöver förhoppningsvis bli mycket fokus på vårt bygge samt även inredning för barn eftersom vi inom kort får vår lilla trea om allt går bra.

Men det speglar också hur stressad jag är i övrigt eftersom det under stressiga perioder med mycket jobb och aktiviteter hemma blir mindre blogginlägg och vice versa.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
New England sammanfattar nog min stil rätt bra. Har under åren insett att det som jag antagligen tröttnar minst på i längden är det klassiska. Därför blir det nog rätt klassiskt både vad gäller lister, kök och materialval i vårt nya hus. Hade vi byggt för 10 år sedan hade det säkerligen varit ett modernt funkishus.  Men sen är det viktigt att det inte blir för mycket av en stil och framförallt New England som vissa kan driva till sin spets med flaggor, fyrar osv. En skön blandning där även gamla möbler, tavlor mm tar sin naturliga plats.

Vad jobbar du med förutom bloggen?
Jag har turen att jobba med världens roligaste varumärke. Jobbar på Walt Disney Company i Norden där jag arbetar med marknadsföring. Kan vara ett av världens roligaste jobb att få leka med våra fantastiska produkter varje vecka. Klassiska filmer som Djungelboken, Askungen till Pixars härliga arkiv av filmer speglar min vardag.  Antar att antalet blogposts per vecka avslöjar hur mycket jag har att göra på jobbet :)

Hur ser ditt drömboende ut?
Förhoppningsvis det vi tänkt bygga nu. Förutsatt att vi får vårt hus sålt så ska bygget komma igång i höst och sen hoppas jag verkligen att det blir vårt drömhus. Ett underbart New Englandhus med härlig veranda. Vi hittade huset i tidningen ”Vårt nya hus” och har sedan ritat om det lite så det passar våra önskemål.

Vi har även ett underbart sommarhus på Gotland som på mycket sett är vårt drömhus eftersom det ger oss den avkoppling vi så väl behöver på sommaren. Enkla materialval som ek, kalksten dominerar huset och gör också att det är oerhört hållbart över tid. Älskar de tjocka stenväggarna och den putsade fasaden som är så typisk för Gotland.

I vilken stad eller område skulle du helst vilja bo i?  
Oj, det här är en svår fråga. För egentligen skulle jag nog vilja bo på en mindre ort som Sälen eller Åre. Men hittills har våra arbeten styrt vart vi bor. Men jag tror det hade varit fantastiskt att få in mindre stress i sin tillvaro och dessutom låta barnen växa upp i en härlig inspirerande miljö. Men vem vet vi kanske tar ett år i Thailand istället eller så fortsätter vi bo kvar där vi bor. Men drömma måste man ju alltid.

Brukar du surfa bostäder som är till salu?
Ja det är väl dessvärre en dålig vana jag har. Har inte några direkta favoritmäklare men hittar ju ofta objekt på Skeppsholmen som jag delar med mig av.

Vad är det mest oväntade som hänt sedan du börjat blogga?
Det är mycket roligt som bloggen har fört med sig. För några år sedan var jag med i direktsänd radio och fick prata inredning och svara på frågor. En erfarenhet rikare och framförallt roligt att man blir inredningsexpert till yrke med enda meriten att man bloggar. Har även varit på en hel del mässor men även där har mitt ”vardagliga” jobb gjort att jag inte haft tid att besöka så många som jag skulle vilja.

Vad driver dig att blogga vidare?
Det är framförallt alla läsare som jag ser besöker min blogg. Statistiken visar att det är hög trafik till bloggen även om mina besökare inte är de flitigaste på att lämna kommentarer. Dessutom får jag väldigt ofta mail från både privatpersoner och företag som vittnar om att man läser min blogg. Det är roligt att känna att man inspirerar och att man ibland dessutom kan hjälpa andra att hitta det som de söker eller har behov av. Allt från fönstertillverkare på Gotland till butiker i Stockholm.

Stort tack Johanna och lycka till med ditt framtida bloggande!

Glöm inte att surfa vidare till bloggen Missfixtrix och kolla även in facebooksidan med samma namn.

Om Josephine

Marknadsansvarig
Prata gärna direkt med mig på twitter eller skicka ett mejl.

Lämna en kommentar

*