Skip to content

Jämför din ränta med Boolis räntekarta

Booli

Nu kan du enkelt jämföra din bolåneränta med andra i ditt område. Med hjälp av räntedata från SBAB:s tjänst Räntematchen kan Booli nu presentera snitträntor och eventuell besparing i olika områden om du byter bank.

På Booli jobbar vi hela tiden för att du enklare och tryggare ska kunna fatta beslut kring ditt boende, oavsett om du ska köpa, sälja eller bara bo. Räntekartan är vår senaste funktion där du på ett enkelt och överskådligt sätt kan ta reda på vad snitträntan för ett bolån är i ditt område. Du kan också se hur din bolåneränta ligger till jämfört med andras.

Sök på ett specifikt område eller klicka dig runt i kartan för att se vad bolåneräntan är i genomsnitt i olika områden. Du kan också se om det kan finnas pengar att spara genom att byta bank.

Så här fungerar Räntekartan 🏠🗺️

Statistiken baseras på ca 8 000 räntematcher gjorda via SBAB:s jämförelsetjänst Räntematchen som genomförts mellan 2024-01-01 och 2024-05-22 för lån med 3 månaders bindningstid. I jämförelsen har den rörliga räntan jämförts med SBAB:s rörliga ränta. Jämförelsen baseras på angivet bostadsvärde och inhämtade uppgifter om en persons nuvarande bolån.

Mörkt röd färg i kartan visar en hög snittränta och mörkt grön färg en låg snittränta.

Områden med 5 eller fler genomförda räntematcher redovisas. Om ett område har färre räntematcher visas resultat från ett större område.