Köpa lägenhet

  • SumoMe

Köpa lägenhet

Att köpa en lägenhet för första gången brukar för många vara en läskig upplevelse. De flesta blir nog nervösa även om de har gått igenom processen tidigare. Men det finns flera saker man kan göra för att dämpa nervositeten!

  • Ringa in området du vill bo i och följ det noga. Ju längre tid du följer ett område desto bättre koll får du själv på priserna. Går du på många visningar och samtidigt följer upp budgivningar och slutpriser blir du snart din egen expert.
  • Du köper en lägenhet i befintligt skick och kan inte hävda dolda fel i efterhand. En lägenhet är lättare att undersöka än ett hus och många köpare undersöker därför lägenheten själv. Men är du mycket orolig eller vill ta det säkra före det osäkra så går det bra att anlita ett besiktningsföretag även vid köp av bostadsrätt.
  • Kolla upp läget på bostadsmarknaden. Läs artiklar i dagstidningar om hur marknaden utvecklas. Kolla även statistik för ditt område. På Booli finns en flik som heter Bostadsmarknad där du kan kolla upp försäljningstider, kvadratmeterpriser och utbud i varje område.
  • Prata med mäklarna. När du är på en visning, ställa alla dumma frågor du kan komma på! Ingen kommer att tycka att du är konstig och mäklarna är vana att svara på frågor. Kan de inte svaret direkt brukar de vara hjälpsamma och återkomma till dig när de vet mer.
  • Fortfarande osäker? Googla lägenhetsköp, köpa lägenhet med mera och du kommer att hitta massor av relevant information. Du kan också kolla in sajten Omboende som drivs av Boverket och Konsumentverket.
Lycka till!

 

Om Josephine

Marknadsansvarig
Prata gärna direkt med mig på twitter eller skicka ett mejl.

Lämna en kommentar

*