Äntligen – slutpriser på bostadsrätter!

 • SumoMe

Ni har önskat, frågat och tjatat och vi har lyssnat, tänkt och byggt! Nu kan vi, förutom slutpriser för villor, stolt presentera slutpriser på bostadsrätter på Booli.se! Vi har sagt det tidigare men vi säger det igen, vi tror på en bättre bostadsmarknad. Och att få veta vad bostäder såldes för är jätteviktigt för alla blivande köpare och säljare för att kunna ta välgrundade beslut kring sin nuvarande eller framtida bostad. Slutpris för bostadsrätter Hur funkar det? Well, slutpriser för bostadsrätter är tyvärr inte lika lätt som för villor. Därför har det blivit en liten annan (och kanske bättre!) lösning. Vad vi gör är att vi presenterar sista budet från öppna budgivningar, samt antal bud och budgivare. Vi kan inte garantera att sista budet är det pris som skrivs in i det slutgiltiga kontraktet, men tror ändå att det är spännande och viktig information för många. För villor, fritidshus och tomter tar det i snitt ca. 3 månader innan slutpriset kommer in till oss på Booli från lantmäteriet. Men med hjälp av sista bud kan vi presentera informationen redan samma dag annonsen plockas bort från mäklarens hemsida. När slutpriset sedan kommer in från lantmäteriet så verifierar vi det sista budet och visar även den kompletterande informationen som lantmäteriet skickar. Vi hoppas verkligen att ni kommer att tycka om funktionen! Har ni frågor så kan ni skriva här eller ta en titt på våra supportsidor! Läs pressmeddelandet här.

Här förklarar Emil hur det fungerar:

Om Josephine

Marknadsansvarig
Prata gärna direkt med mig på twitter eller skicka ett mejl.

Kommentarer

 1. Ingrid Lönnqvist säger:

  Hej.
  Jag tycker det är konstigt att slutpriser på borätter är svåra att få fram medan slutpriser på hus alltid är synliga i tidningar och booli. Är det hemligt med borätter? För att kunna jämföra priser bör man få reda på slutpriser.

  Hälsningar
  Ingrid Lönnqvist

  • Hej Ingrid!

   Ja, det kan tyckas konstigt men det finns i alla fall en delvis logisk förklaring. När man säljer ett hus eller en tomt så måste man söka lagfart. Detta gör man för att flytta äganderätten från en person till en annan. Dessa uppgifter är offentliga. Dvs. vem som helst kan begära att få ut informationen.

   När man köper en bostadsrätt så köper man inte en fastighet utan man köper en del i en förening. Man flyttar därmed inte över en äganderätt från en person till en annan. För bostadsrätter finns det därmed ingen myndighet som samlar in försäljningsuppgifterna och därmed kan inte uppgifterna heller bli offentliga.

   Eftersom det då inte finns några offentliga register så är det upp till privata aktörer att samla in denna information. Vad jag vet så finns det ingen idag som har ett heltäckande register över alla försäljningar.

   Så, för att svara på din fråga, det är inte mer hemligt än slutpriser för hus men det är svårare att få tag på.

   Vänligen
   Josephine

 2. Måste man vara registrerad här för hitta till ”sök bostad”?
  Försökte lägga in min e-postadress men det gick inte.

  • Hej Anna!

   Nej, du behöver inte vara inloggad för att söka bostäder till salu. Gå bara till http://www.booli.se och skriv in ett område eller gatuadress och klicka sedan på ”sök bostäder” så får du upp alla bostäder som är till salu i området du har sökt på.

   Vill du kunna spara bevakningar och få epost varje gång en ny bostad som passar dina kriterier kommer ut kan du klicka på ”Bli medlem” och lägga in din epostadress.

   Hör av dig om du har fler frågor eller kolla i vårt supportforum: http://support.booli.se/

   Allt gott
   Josephine

 3. Toppen tjänst! Mycket enkelt och vänligt användargränssnitt!!! Tusen tack.
  Hälsningar Dagmar

  • Hej Dagmar!

   Vad roligt att du gillar det! Sedan i fredags är det också möjligt att filtrera på datum för slutpriserna. Så nu är det ännu lättare att se aktuella slutpriser!

   Hälsningar,
   Josephine

 4. Kanon sida, booli är bara bäst
  Mvh
  NEO

 5. Anna Olsson säger:

  Jag kan inte se någon notering om de bostadsrätter som sålts på vår gata de senaste fem åren, bara om villorna. Jag vet att det är ett tiotal bostadsrätter (minst) som har bytt ägare under den tiden. Om bostadsrätterna som sålts inte ens kommer upp på sidan när jag gör en sökning så kan jag ju inte heller se vad det sista budet var. Däremot så kan jag hitta en bostadsrätt som just nu ligger ute till försäljning, förstår inte riktigt hur det fungerar?

Trackbacks

 1. […] information om slutpriser för bostadsrätter finns på Boolibloggen och på supporsidorna för […]

Lämna en kommentar

*