Skip to content

Du hittar fler bostäder med Booli än du gör på Hemnet

Josephine Linghammar

Just nu hittar du dubbelt så många bostäder med Booli än du gör på Hemnet. Det stora utbudet i kombination med många förbättringar av sajten och apparna gör att Booli växer så det knakar. Och ni som använder Booli idag är hela 20 % fler än förra året. Samtidigt ritar den nya trenden med bostäder snart till salu om hela bostadsmarknaden.

Trenden med snart till salu ritar om hela bostadsmarknaden

Trenden med att sälja sin bostad på förmarknaden som snart till salu är urstark. Just nu finns det till exempel ungefär lika många bostäder på Booli som är snart till salu som till salu. 

De allra flesta bostäder som är uppmärkta med snart till salu publiceras inte på Hemnet när de är i den fasen. Om bostäderna inte säljs kommer de däremot ofta ut på Hemnet senare. Men tiotusentals bostäder säljs redan innan de officiellt blir till salu. Under sommarmånaderna såldes exempelvis över 17% av villorna i Västra Götalands län när de visades som snart till salu på Booli.

Eftersom Booli i grunden är en söktjänst kan vi samla in alla bostäder från mäklarnas hemsidor oavsett om de marknadsförs som till salu eller snart till salu. Booli är därmed det enda stället där du kan se hela det samlade utbudet på en och samma plats. 

Snart till salu fortsätter att öka

Trenden att lägga ut sin bostad som snart till salu har tagit rejäl fart de senaste åren. Men den började redan runt 2015. Nu år 2021, visar Booli ungefär lika många bostäder som är snart till salu som till salu. Trenden visar inga tecken på att försvinna. 

Graf som visar utvecklingen av snart til salu/kommande försäljningar på Booli
Statistik från analysverktyget Booli Pro – med unik data om bostadsmarknaden.

Råd till dig som ska köpa bostad

Tänk på att även om bostaden är uppmärkt som “snart till salu”, så behöver det inte innebära att den just ska säljas snart. Det kan vara redan idag eller om ett år. Det betyder att du som köpare alltid ska kontakta mäklaren direkt om du ser ett objekt som du tycker verkar intressant. Håll även ett extra öga på utbudet som är snart till salu då vi spår att trenden kommer att fortsätta och bli allt starkare.