Skip to content

Booli hjälper dig räkna på din kontantinsats

Josephine Linghammar

Räknar på boendeekonomi

När du köper din första bostad brukar det vara lätt att räkna på din kontantinsats. Det brukar i regel vara de pengar du har på kontot eller i aktier och fonder. Vid ditt nästa köp kan det däremot bli krångligare. Vad kommer du att få för bostaden du säljer, hur mycket ska betalas i vinstskatt och vad har du egentligen lagt ut på din bostad?

Med vår nya försäljningskalkyl kan du räkna på hur stor en eventuell vinst blir när du säljer din bostad. På så sätt vet du hur mycket du har att röra dig med när du köper nästa bostad.

Säljkalkylen på Booli hittar du i vårt inloggade läge under “Min bostad”. Om du redan har ett konto för att du har gjort en värdering eller har en bevakning är det bara att logga in. Annars är det lätt att skaffa ett Booli-konto.

I säljkalkylen fyller du i uppgifter om din bostad – vad du betalat för bostaden och renoveringskostnader. Du får också hjälp med värderingen för din bostad och vad ett mäklararvode kan komma att ligga på för just din typ av bostad.

Fler funktioner för säljkalkylen är på väg så kom gärna tillbaka och gör kalkylen igen om några veckor! Eller kontakta vår support för feedback.

Klicka här för att komma till försäljningskalkylen.