Skip to content

Det här visste du inte om Booli

Karin Grundeus

Booli

Har du, precis som Björn Gustafsson, inte helt förstått vad Booli är? Låt oss hjälpa dig och Björn lite på traven. Visste du till exempel att du kan se många fler bostäder till salu på Booli än på Hemnet? Eller att vi har den största värderingstjänsten i Sverige, där över 600 000 personer har värderat sin bostad? Här går vi igenom sånt som många ofta missar och hur du får ut så mycket som möjligt av ditt bostadsletande på Booli!

Under året har du fått följa Björn Gustafssons boenderesa mot ett nytt hem i säsong tre av vår humorserie ”Boendeekonomi är jättekul!”. I serien har Björn använt Booli för att hitta sin bostad, men även han har haft lite svårt att förstå vad Booli egentligen är. 

Svaret är att vi är den näst största bostadssajten i Sverige, sett till trafik. Men sett till antalet bostadsannonser är vi överlägset störst. Vi har alltså det största samlade utbudet av bostäder till salu, snart till salu och även slutpriser i Sverige. Anledningen till att vi har kunnat samla flest bostadsannonser är för att vi inte är en traditionell annonsplats. 

Booli fungerar istället som en söktjänst som hämtar in alla bostadsannonser direkt från mäklarens hemsida eller mäklarsystem. Det gör att vi kan visa alla annonser som finns till salu eller snart till salu på mäklarnas hemsidor – även de som inte aktivt annonseras ut på andra bostadssajter. I skrivande stund (27 september 2021) kan du se 42 876 objekt på Booli, samtidigt som det på Hemnet finns 27 866 annonser. Booli samlar alltså 65% fler objekt.

Det är kanske just slutpriser vi är mest kända för eftersom vi var de första som publicerade den öppet på marknaden. Att vi samlar flest bostäder till salu och snart till salu vet inte lika många om. Och nu vet du, vilket ger dig ett försprång när du letar efter ditt drömhem om du letar på Booli. 

Det här kan du göra för att få ut så mycket som möjligt av Booli:

📌 Skapa en bevakning så att du inte missar något

Genom att bevaka din sökning på Booli slipper du själv gå in och leta varje dag. Istället får du ett mejl varje gång en bostad matchar din bevakning. Du kan också bevaka slutpriser i olika områden/gator. Smart va? Här kan du läsa mer om hur du gör en bevakning.

🔍 Kolla det dolda utbudet av snart till salu

“Snart till salu” innebär att en bostad kommer att säljas inom kort eller inom lång tid. Den ligger med andra ord ute med en annons redan nu för att fånga potentiella köpare. Idag står utbudet av snart till salu för nästan hälften av utbudet på Booli, vilket få känner till. Därför är det smart om du som letar bostad även kollar vilka bostäder som snart är till salu, och kontaktar mäklaren på de objekt som är intressanta. På så sätt ligger du steget före andra bostadsletande på marknaden. Lär dig mer om snart till salu här.

💰 Räkna på din månadskostnad för varje objekt

Om du letar efter en lägenhet, villa eller kedjehus på Booli kan du enkelt räkna ut vad du skulle betala i månadskostnad – för varje ny bostad. Lite längre ner i varje bostadsannons finns en kalkyl. Där kan du fylla ett par uppgifter så räknar vi ut vad bostaden skulle kosta varje månad med ett bolån hos SBAB.

📈 Värdera din nuvarande eller framtida bostad

På Booli kan du enkelt värdera bostäder utan kostnad. Det är ett bra sätt att få reda på vad din bostad, eller villan du vill flytta till, är värd på ett ungefär. Vår värderingstjänst är den mest använda i Sverige och har många år av utveckling med sig. Den bygger bland annat på liknande slutpriser från tidigare sålda bostäder i området, prisutveckling i kommunen och den information vi har om bostaden.

💡 Hitta rätt mäklare för dig

Tänk om det fanns en tjänst som hade alla mäklare med tidigare försäljningar kopplade till sig. Och som kunde hjälpa en att hitta rätt mäklare till ens försäljning, helt gratis. Det är just precis den tjänsten som Hittamäklare är! De hjälper dig att ta fram ett par exempel på mäklarna i ditt område som sålt flest liknande objekt som ditt och som blivit rekommenderade av tidigare säljare. Eller så kan du själv söka dig runt för att hitta rätt. Testa att hitta en mäklare här.

Avsnitt 5 av ”Boendeekonomi är jättekul!”