Skip to content

Lär känna oss på Booli

Josephine Linghammar

Vill du veta mer om hur det är att jobba på Booli? Vad gör vi på dagarna och vilka är det som får Booli att fungera? Här så berättar några av oss hur det är att jobba på Booli.

Mikaela Lagercrantz, utvecklare

Vad gör du på Booli?
Skriver system för vår insamling och är en allmän glädjespridare.

Varför jobbar du på just Booli?
För att efter sex år får jag fortfarande utvecklas varje dag, har svinkul med mina kollegor och har mycket frihet.

Vad har fått dig att skratta mest under din tid på Booli?
Oj, vi skrattar väldigt mycket ofta, nu i efterhand är historien om hur jag försvann i österrikiska alperna väldigt rolig!

Olof Sjöbergh, utvecklingschef

Vad gör du på Booli?
Jag gör lite allt möjligt. Ibland skriver jag lite kod, jag jobbar med rekrytering, jag håller lite koll på våra kostnader, jag försöker hålla ihop vad vi gör i olika team så vi går att samma håll och rycker in om någon behöver hjälp med något, vilket väl oftast rör hur våra olika system hänger ihop och pratar med varandra.

Varför jobbar du på just Booli?
Jag tycker det är givande att göra något som hjälper andra och på bostadsmarknaden finns det många som behöver hjälp för att fatta stora beslut i en ofta jobbig och ångestladdad situation. Booli har också en kultur som passar mig perfekt där man får ta stort ansvar själv och kan vara med och påverka mycket. Och så är det väldigt trevliga kollegor att jobba med som jag blir så sjukt imponerad av varje dag.

Vad har fått dig att skratta mest under din tid på Booli?
Det som fått mig att skratta mest är nog ett litet hack som en tidigare kollega gjorde där han utifrån mäklarnas beskrivningar av bostäder automatgenererade beskrivningar med en s.k. Markovkedja. Vi kunde inte låta bli att klicka fram ny på ny och skratta åt hur karakteristiskt ”mäkligt” språket var men så klart blev det totalt nonsens med utsikter in i badrum och allt vad det var.

Alessio Di Imperio, apputvecklare

Vad gör du på Booli?
Utvecklar Booli’s iOS app och smygmeckar i GraphQL repo’t.

Varför jobbar du på just Booli?
Jag ville jobba på ett företag som hade en stor användarbas och som verkligen brydde sig om sin produkt och användare.

Knasigaste som hänt?
Första veckan när jag var ny och försökte lösa en merge conflict på github och trodde jag hade förstört hela github repo’t. Panik utspelade sig, men som tur var hade jag bara förstört den lokala kopian och kunde hämta hem en fresh copy. 

Vad händer just nu?
Just nu försöker vi förnya mycket av appens bas, byggstenarna ”bakom ridån” som kommer ge oss flera möjligheter att level’a upp användarupplevelsen på sikt.

Michael De Stefano, apputvecklare

Vad gör du på Booli?
Jag jobbar i Boolis appteam och utvecklar vår Android app.

Varför jobbar du på just Booli?
Den största anledningar till att jag jobbar på Booli är arbetskulturen som finns här. På Booli är varje individ viktig och spelar stor roll kring hur arbetet fungerar. Som Androidutvecklare är jag fri att hitta egna lösningar, ta fram nya funktioner, starta nya rutiner och även lära mig något helt nytt av kollegor på andra avdelningar. Vi uppmuntras att ta så stort ansvar som vi känner oss bekväma med och allas röster är lika viktiga när det kommer till planering och reflektion.

Sen råkar det dessutom vara ett riktigt trevligt gäng som jobbar här och vi har nästintill alltid något kul att fira tillsammans.

Vad har fått dig att skratta mest under din tid på Booli?
Vi kom precis hem från en skidresa i Vemdalen som var en upplevelse i sig. Skidåkning blandades med jobb, karaoke, sällskapsspel, en direkt löjlig mängd snacks och massor med tid att lära känna nya och gamla kollegor lite bättre.

Vad händer med apparna på Booli just nu?
Just nu jobbar vi mycket med användarupplevelsen, både visuellt och rent funktionsmässigt med extra fokus på hur vi kan göra det enklare att hitta och spara bostäder. Det händer även mycket “under huven” med nya UI-ramverk och uppdateringar i vår arkitektur.

Ted Federmann, projektledare och kundansvarig

Varför jobbar du på just Booli?
Jag valde Booli för möjligheten att fördjupa mina digitala kunskaper. Här får jag jobba direkt med frontend-, backend-, ux-kollegor mfl utan silos. Det är utmanande, lärorikt och spännande!

Vad har fått dig att skratta mest under din tid på Booli?
Alla upptåg på våra trevliga resor tillsammans.

Något som händer på Booli/Hittamäklare just nu?
Ja, jag jobbar just nu med att sätta en integration mellan Booli och SBAB. Vi är nära målet nu och det ska bli kul att se den förverkligas!

Maja Henriksson, ansvarig för support

Vad gör du på Booli?
Jag har kontakt med våra användare och med många av Sveriges mäklare. Jag svarar på frågor som rör Booli, Hittamäklare och Booli Pro. Utöver det fångar jag också upp önskemål om tjänsterna, rapporterar buggar, ritar upp geografiska områden och en hel del annat.

Varför jobbar du just på Booli?
Det är ett otroligt ambitiöst gäng på Booli och jag inspireras mycket av mina kollegor. Det händer alltid nya grejer i produkterna, vilket är kul att följa. Sen uppskattar jag friheten och flexibiliteten som arbetsplatsen erbjuder.

Vad har fått dig att skratta mest under din tid på Booli?
Alla roliga kollegor. Kan omöjligt välja en sak.

Något som händer på Booli just nu?
Vi lanserar snart en uppgraderad version av det inloggade läget på Booli och jag är taggad på att höra vad våra användare kommer tycka om det.

Jennie K. Leffler, Affärsområdesansvarig Booli Pro

Vad gör du på Booli?
Jag jobbar med vårt analysverktyg Booli Pro som innehåller färsk data om bostadsmarknadsläget.

Lär känna oss på Booli och Jennie Leffler.

Varför jobbar du just på Booli?
På Booli får jag jobba med det jag brinner för Bostadsmarknaden och beslut på bostadsmarknaden med hjälp av data. I verktyget kan vi veckovis följa vad som händer på både andrahandsmarknaden och nyproduktionsmarknaden så en del av min tid handlar om att presentera vad vi ser just nu för kunder och kollegor men även tankar på vad som händer framåt.

Jag har en bred roll och får ha kontakt med många härliga kollegor och kunder dagligen. En spännande kombination av frihet och ansvar. Det ger mycket energi och jag har kul på jobbet helt enkelt!

Vad är det knasigaste som hänt på Booli?
Senaste skidresan fick jag rummet vägg i vägg med vår karaokeanläggning. Jag insåg rätt snabbt att det inte var läge att försöka gå och lägga sig innan ”showen” var slut för kvällen så slutade med att jag joinade istället. Stad i ljus var tydligen en klar favorit som sista låt för kvällen…det lät fantastiskt 
.
Något som händer på Booli just nu?
Vi uppskattar verkligen när våra kunder ger oss feedback. Just nu jobbar vi utifrån den feedbacken från våra företagskunder med flexibiliteten i datan i Booli Pro. Vi har precis släppt en ny spännande tjänst, Bostäder i Booli Pro där våra användare kan välja ett eget område på karta och se försäljningar på adressnivå. På så sätt kan de lättare bedöma marknadsvärdet för bostäder i ett specifikt område t ex i samband med nyproduktion.

Vi har också en brf-tjänst med värdefulla nyckeltal för Sveriges brf:er. Den ger kunderna värdefulla insikter om hur en specifik brf står sig jämfört med liknande brf:er i området t ex vad gäller belåningsgrad eller driftskostnad.

Vill du jobba på Booli?

Se här vilka tjänster vi har ute just nu.