Skip to content

Guide: Så enkelt byter du bredbandsleverantör

Booli

Vill du också byta bredbandsleverantör, men tycker att det känns både svårt och krångligt? Faktum är att det är enklare än vad många tror. Om du inte kan få fiber, eller vill vara helt trådlös, har Telia tagit fram en ny produkt som heter Mobilt bredband hemma.

Idag är det många svenskar som är trogna sin bredbandsleverantör. En anledning är att det känns tryggt och bekvämt, men du kan tjäna en hel del på att shoppa runt bland aktörerna i branschen. Du kan dessutom få både en stabilare och snabbare uppkoppling för en billigare peng. 

Så enkelt byter du bredbandsleverantör

Gör research 

Fast bredband via fiber ger en snabb, stabil och säker uppkoppling som inte påverkas av väder eller avstånd. Mobilt bredband ger dig däremot en trådlös frihet som gör att du kan surfa var du än är, så länge du har täckning i mobilnätet. Det passar bra för dig som reser mycket, bor på flera ställen – eller inte kan få fiber på din adress.

Så byter du bredbandsleverantör 

När du har bestämt dig för att byta bredbandsleverantör ska du börja med att säga upp ditt nuvarande abonnemang. Kontakta din nya leverantör direkt du har gjort det för att teckna ett nytt abonnemang. Glöm inte att dubbelkolla alla datum så att ditt nya abonnemang börjar gälla samma dag som ditt gamla avtal går ut. Det är onödigt att betala för två bredbandsabonnemang. 

Enkelt att installera 

Om du väljer Mobilt bredband hemma från Telia skickar de hem en 5G-router till dig. Du kan även ta med din router till din sommar – eller fjällstuga. Det är dessutom enkelt att installera den. Du kopplar bara in sladden i eluttaget och ansluter dig till den via ditt lösenord. Tänk på att placera routern i ett fönster i det väderstreck som Telia rekommenderar för bäst uppkoppling. 

Prisvärt alternativ 

För bara 299 kronor i månaden får du ett 5G-bredband med hastigheter upp till 600 megabit per sekund. Erbjudandet gäller för de som bor på adresser med god 5G-täckning. Bindningstiden ligger på 24 månader, sedan kommer tjänsten att kosta 399 kronor i månaden. 

Bättre pris om du samlar dina tjänster

Du får ett bättre pris när du samlar dina tjänster hos Telia. Med tv och streaming från Telia får du till exempel tillgång till Sveriges bredaste utbud och kan välja och vraka mellan populära tv-kanaler, playbibliotek och streamingtjänster.

Läs mer om Mobilt bredband hemma