Skip to content

Bor du i en storstad? Därför ska du välja mobilt bredband 

Booli

Det är inte helt enkelt att följa med i den tekniska utvecklingen, men i takt med att våra liv flyttar ut på nätet alltmer ökar även kraven på snabbare uppkoppling. Idag är det många som gör allt från att arbeta, köpa mat till att boka tvättstuga online. 

Med 5G i storstaden kommer det att gå cirka tio gånger snabbare att skicka, eller ta emot data, säger Yad Azad, business manager på Telia. 

5G står för den femte generationens mobilnät. Höghastighetsfrekvensen kommer att spela en stor roll i storstäder där det finns många människor och företag på liten yta. Här är räckvidden mindre, men kapaciteten betydligt mycket större. 

– Vi har tagit fram en ny produkt som heter Mobilt bredband hemma. Nu kan de flesta som bor i till exempel en lägenhet få ett stabilt och enkelt bredband via Sveriges bästa nät med 5G-fart, säger Yad Azad, business manager på Telia.

Skillnaden på fast och mobilt bredband

Det är samtidigt inte helt enkelt att veta vad det är för skillnad på mobilt bredband och fast bredband. Yad Azad reder ut alla frågetecken. 

– Mobilt bredband är inte låst till en specifik plats, eller adress. Signalerna går via mobilnätet. Det betyder att du kan surfa där det finns mobiltäckning. Fast bredband, som till exempel fiber, är låst till en adress och signalerna går via kablar i marken eller luften, säger han. 

Mobilt bredband passar dig som inte kan få fiber, eller som vill vara helt trådlös. Du kan välja en fast stabil uppkoppling med antenn och router, eller om du ofta är på språng; en helt mobil uppkoppling – och surfa var du än är. 

– Om du väljer Mobilt bredband hemma får du vår senaste 5G-router som ger dig snabb och säker surf på de högsta hastigheterna, säger han. 

Enkelt att installera och använda

Det är enkelt att installera Telias 5G-router. Du kopplar bara in sladden i eluttaget – och ansluter dig till den via ditt lösenord. Tänk på att placera routern i ett fönster i det väderstreck som Telia rekommenderar för bäst uppkoppling. 

– Du kan även ta med din router till din sommar – eller fjällstuga. För bara 299 kronor i månaden får du ett 5G-bredband med hastigheter upp till 600 megabit per sekund. Erbjudandet gäller för de som bor på adresser med god 5G-täckning. Bindningstiden ligger på 24 månader, sedan kommer tjänsten att kosta 399 kronor i månaden, säger Yad Azad, och vill tipsa alla läsare om ett knep som kan sänka deras kostnader ännu mer. 

– Det är inte alla som vet att du kan få ett ännu bättre pris när du samlar dina tjänster hos Telia. Med tv och streaming från Telia får du till exempel tillgång till Sveriges bredaste utbud och kan välja och vraka mellan populära tv-kanaler, playbibliotek och streamingtjänster. 

Läs mer om Mobilt bredband hemma