Skip to content

Sälja bostad på sommaren – här är fördelarna

Lisa Eriksson

Tänker du att det är en dålig idé att sälja din bostad på sommaren när solen lyser som starkast och stränderna är fyllda till bredden? Då kanske du ska tänka om. Det kan nämligen finnas flera fördelar med att sälja sin bostad på sommaren. Vi har listat några anledningar till varför det kan vara smart att överväga att sälja sin bostad under sommarmånaderna.

1. Utbudet av bostäder till salu är lägre

Ett minskat utbud av bostäder till salu innebär att konkurrensen är lägre och att din bostad får mer tid i rampljuset. De spekulanter som vill köpa bostad under sommarmånaderna har färre bostäder att välja på. Det ökar chanserna att de hittar till just din bostad. Är du inte riktigt redo kan du fundera på om du vill lägga ut din bostad som snart till salu under sommaren. Det totala utbudet av bostäder till salu och snart till salu just nu i ditt område kan du se om du söker efter bostad på Booli.

2. Bostaden visas från sin bästa sida

Det är ingen nyhet att många väljer att fotografera sin bostad under sommaren. Det gäller oavsett när på året man planerar att lägga ut bostaden till försäljning. Ljusinsläppet och grönskan utanför fönstret, från balkongen eller altanen är några oslagbara anledningar till varför din bostad borde fotas och visas upp för spekulanter under sommaren! Vill du sälja senare i år? Passa i alla fall på att fota din bostad under sommaren.

3. Mäklaren har färre kunder

Sommarmånaderna är semestertider även för mäklare. Men de mäklare som arbetar har färre kunder och kan därför lägga mer tid och energi på just ditt objekt. Med hjälp av Hittamäklares kostnadsfria matchningstjänst blir du matchad med de bästa mäklarna i ditt område som finns tillgängliga för att sälja din bostad just nu. 

4. Semestertider = kanske lite gladare spekulanter med mer tid

En bostadsförsäljning kan vara förknippad med både stress och press för såväl säljare som för spekulanter. Speciellt i en tuffare marknad. Eftersom sommarmånaderna är semestertider för många så kan det släppa på stressen. Och det kan då vara en bra tid att lägga fokus på att förbereda en försäljning. Stressen minskar och det finns färre störningsmoment från det hektiska vardagslivet.

5. Bonus – För dig som äger en lägenhet i en studentstad

Om du äger en mindre lägenhet i en stad med många studenter. Så är det bra tajming att lägga ut den till försäljning inför terminsstart. Blivande studenter får vanligtvis sina antagningsbesked i juli och i samband med det kan det bli brådskande för många att hitta eller köpa boende. 

Vill du sälja din bostad?

Vår systersajt Hittamäklare vet allt om att välja mäklare och hjälper dig att jämföra mäklare i ditt område. Bland annat kan du se topplistor, statistik över mäklarnas bostadsförsäljningar och betyg från tidigare kunder.