Skip to content

Så dyra är lägenheterna vid din spårvagnshållplats 2022

Karin Grundeus

spårvagn booli

Var får du mest för pengarna? Och hur har priserna förändrats jämfört med tidigare år? Svaren får du i årets undersökning av kvadratmeterpriserna i Göteborg, sammanställd i den klassiska spårvagnskartan. Och i år är det flera saker som sticker ut!

Lägenhetsmarknaden i Göteborg har varit stark under året. I snitt har priserna ökat med 5 procent i hela Göteborgs kommun under de senaste 12 månaderna. Nu har vi på Booli sedan ett par år tillbaka även möjlighet att kartlägga hur marknaden ser ut på så lokal nivå som runt varje spårvagnshållplats. Det ger dig en enklare överblick över hur priserna skiljer sig åt inom Göteborg.

Högre kvadratmeterpriser

Berzeliigatan ligger i topp över de dyraste bostadsrätterna i Göteborg. I snitt kostar en lägenhet vid hållplatsen 77 676 kronor per kvadratmeter, vilket är det högsta kvadratmeterpriset i Göteborg sedan Booli började mäta. På andraplats kommer Valand följt av Kapellgatan, vilket är hållplatser som tidigare år har legat lite längre ned i listan. 

Nytt för i år är att vid hela 22 hållplatser kostar en lägenhet i snitt över 70 000 kronor per kvadratmeter. Det är en stor skillnad mot föregående års kartläggning då endast tre hållplatser landade över 70 000-kronorsstrecket. 

Se slutpriser i ditt område

Mest lägenhet för pengarna får en vid Teleskopgatan där snittpriset ligger på 19 083 kronor per kvadratmeter. Mellan Berzeliigatan i topp och Teleskopgatan skiljer det nästan 60 000 per kvadratmeter. 

Här kan du läsa om hur snittpriserna såg ut i förra årets spårvagnskarta.

3 dyraste hållplatserna 🚋

PlaceringHållplatsKvadratmeterpris
1.Berzeliigatan77 676 kr/m²
2.Valand77 158 kr/m²
3.Vasa Viktoriagatan76 653 kr/m²

3 billigaste hållplatserna 🚋

PlaceringHållplatsKvadratmeterpris
1.Teleskopgatan19 083 kr/m²
2.Hjällbo23 294 kr/m²
3.Väderilsgatan25 563 kr/m²
Klicka på bilden för att kunna zooma in.

Kvadratmeterpriserna bygger på försäljningar som skett i närheten av hållplatserna mellan 21-04-01 och 22-04-01. En del hållplatser i kartan saknar priser. Det här beror på att det inte har sålts tillräckligt många bostadsrätter nära hållplatsen. Ofta beror det på att det mestadels finns hyresrätter eller villor i området.