Skip to content

Så värderar du din bostad med en mäklare

Karin Grundeus

Funderar du över vad din bostad egentligen är värd? Så här värderar du din bostad med hjälp av en mäklare eller genom en statistisk värdering. En värdering behöver inte bara göras inför en försäljning, utan kan lika väl göras av ren nyfikenhet. Och vem är inte det?

Värdera din bostad statistiskt

På Booli kan du gratis och enkelt själv värdera din bostad med hjälp av vår värderingstjänst. Det är statistiska värderingar som beräknas utifrån tidigare försäljningar och de parametrar du fyller i om bostaden. Även fast det oftast ger en bra fingervisning så ersätter det inte en värdering gjord av en mäklare. I vissa områden säljs det heller inte lika många bostäder, vilket försvårar för oss att ta fram en digital värdering. Därför är ett bra komplement att kontakta en, eller flera, mäklare i ditt område för att få en värdering.

Så värderar du din bostad med en mäklare

Fördelarna med att få sin bostad värderad av en mäklare är du får ett säkert svar på frågan hur mycket din bostad egentligen är värd. Det är bra att ha koll i alla möjliga situationer, till exempel om du ska ansöka om ett lånelöfte eller funderar på att sälja någon gång framöver. Det är också skönt att veta eftersom bostadsmarknaden hela tiden förändras när du bor i din bostad.

Vår systersajt mäklarguiden Hittamäklare har alla aktiva mäklare samlade under ett och samma tak och du kan enkelt komma i kontakt med en mäklare i just ditt område. De matchar kostnadsfritt ihop dig med en relevant mäklare i ditt område som kan värdera din bostad, oavsett om du planerar att sälja eller bara vill veta värdet.