Skip to content

Grönt bolån

Karin Grundeus

Väg med skog

Bor du i ett hus med låg energiförbrukning? Då kan du ansöka om ett Grönt Bolån hos SBAB! Det betyder att om din villa har energiklass A, B eller C, kan du få ett du avdrag på din bolåneränta.

  • För dig som bor i villa.
  • Din villa har energiklass A, B eller C.
  • Avdrag på bolåneräntan för energiklass A & B med 0,10 % och energiklass C med 0,05 %.

Energideklaration

Alla bostäder som säljs i Sverige ska ha en energideklaration. När du letar bostad att köpa ska du kolla på mäklarens hemsida för att se energideklarationen. Du kan själv påverkar energiförbrukningen i din villa till exempel kan du tilläggsisolera, installera värmepump, byta till isolerglas med mera.

Byt bank till SBAB

Har du en annan bank idag? Du kan jämföra din bank med SBAB för att se vilken ränta du kan få om du byter bank. Räkna på din nya ränta här. Tänk på att avdraget för Grönt Bolån inte syns i uträkningen utan dras av senare.

Redan kund hos SBAB?

Om du redan är kund hos SBAB får du automatiskt avdraget om SBAB har information om din energiklass. Logga in på SBAB för att se om du har fått avdraget. Om du inte har fått det kan du själv ladda upp energideklarationen.

Köpa bostad

När du köper en ny bostad ska du kolla på energideklarationen. Om energiklassen är A, B eller C kommer du att få avdrag på boräntan om du tar bolån hos SBAB. För att se om du kan få bolån ska du ansöka om lånelöfte innan du börjar buda.

Mer om Grönt Bolån

Vill du veta mer? Läs här vad SBAB skriver om Grönt Bolån.

Booli och hållbarhet

Bostäder står för nästan 40 % av den totala energiförbrukningen i Sverige. Genom att minska vår energiförbrukning bidrar vi till en bättre och mer hållbar värld. På Booli hoppas vi också kunna skapa en bättre bostadsmarknad genom att också hjälpa dig och oss att öka vårt engagemang kring hållbarhet.

Den här texten är framtagen av Booli som ägs av SBAB Bank.