Hoppa till huvudinnehåll
Min bostad

Här kan du läsa om hur Booli behandlar information om din bostad

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Jag vill ta bort min bostad från Booli (som inte är till salu)

Vi tror att öppen information om alla bostäder är något som gör bostadsmarknaden bättre. Att bostaden har en sida på Booli med information om storlek, bostadstyp och tomtarea är något som gäller för alla bostäder i landet, även de som inte är på marknaden. Den informationen får vi från Lantmäteriet och har tillåtelse att publicera eftersom vi har ett utgivningsbevis (något som även andra söktjänster och tidningar har). Publiceringen skyddas därför av yttrandefrihetsgrundlagen och är inget vi tar bort. Läs mer om Boolis utgivaransvar här

På Booli är vi även måna om att all information på hemsidan ska vara rätt och skulle du upptäcka någon felaktig information om din bostad så är du varmt välkommen att kontakta oss. 


Jag vill ta bort min bostad från Booli (som är till salu)

Booli fungerar som en sökmotor, likt Google, och samlar ständigt in information om annonser och bud på alla mäklares hemsidor eller får dessa direkt från mäklarens system. Detta gör vi för att kunna ge våra besökare en bild av hela Sveriges bostadsmarknad.

Om du vill att den ska försvinna från Booli behöver annonsen plockas ned även från mäklarens hemsida. Booli har även ett utgivningsbevis vilket ger oss rätt att publicera personuppgifter utan samtycke från berörd person. Vi är heller inte skyldiga att ta bort uppgifterna om detta efterfrågas. Läs mer om vårt utgivaransvar här


Jag vill ta bort slutpriset på mitt hus (lagfart)

Vår slutpristjänst är en av de mest uppskattade funktionerna på Booli.se. Vi visar slutpriser för att hjälpa köpare att förstå marknaden de ska köpa på, samtidigt som vi vill hjälpa säljarna att se vilka nivåer liknande bostäder i området har sålts för. Vi visar slutpriser för att vi tror att det skapar en bättre och mer transparent bostadsmarknad. 

Slutpriserna kommer från Lantmäteriet och lagfartsregistret. Lagfartsinformationen är offentlig information som kommer från statliga Lantmäteriet ca tre månader efter kontraktskrivningen. Vi plockar aldrig bort dessa slutpriser. Orsaken till det är att vi inte vill tumma med den användarnytta en komplett slutprisdatabas ger köparna på Booli.se.

Booli har även ett utgivningsbevis vilket ger oss rätt att publicera uppgifterna. Läs mer om vårt utgivaransvar här.

Om uppgifterna vi visar skulle vara felaktiga så vill vi självklart rätta till dem, hör av dig direkt till oss här så fixar vi det!


Boarean för min bostad är fel

Lägenhet - Självklart vill vi ha rätt information hos oss! Kontakta din Bostadsrättsförening och kontrollera att de har de korrekta uppgifterna. Bostadsrättsföreningen ska i sin tur kontakta kommunen/Skatteverket med de uppdaterade uppgifterna. En gång i halvåret uppdateras Boolis register utifrån deras uppgifter. Om uppgifterna är korrekta hos Skatteverket så kommer de att uppdateras på Booli.se. Vi kan även ändra manuellt på Booli men eftersom vi får uppdateringar från Lantmäteriet som skriver över våra ändringar behöver alltså grundkällan vara rätt. 

Villa - Självklart vill vi ha rätt information på hemsidan. Kontakta Lantmäteriet för att korrigera uppgifterna om din bostad. Vi får sedan uppdateringar från Lantmäteriet vilket gör att informationen även kommer bli rätt på Booli. 

Fick du svar på din fråga?