Välkommen till BRF Utlanda Höjd

33 lägenheter

Fakta om föreningen

BRF Utlanda Höjd är en äkta bostadsrättsförening i Centrum, Göteborg som äger 1 fastighet med 33 bostadsrättslägenheter på adresserna Utlandagatan 10, och Utlandagatan 12.

Föreningen äger fastigheten GÖTEBORG KROKSLÄTT 82:23

Byggår

2008

Antal bostadsrätter

33 st

Antal hyresrätter

0 st

Total boarea

3255

Äkta förening

Ja

Markägande

Friköpt

Baserat på uppgifter från föreningens årsredovisning för 2018

Föreningens ekonomi

Om siffrorna

Booli läser föreningens årsredovisning och presenterar ett litet urval. Det är viktigt att du förstår föreningens ekonomi och de risker som kan finnas med att köpa en bostadsrätt.

Lån
18 350 000 kr

De allra flesta bostadsrättsföreningarna är belånade. Ofta har lånen tagits i och med att föreningen köpte fastigheten från den tidigare ägaren eller bostadsutvecklaren. Föreningar med äldre fastigheter kan ha tagit ytterligare lån för att betala större renoveringar.

Olika föreningar har olika förutsättningar. För att enklare kunna jämföra olika föreningar med varandra är det värdefullt att titta närmare på belåning per kvadratmeter.

Belåning per kvadratmeter
5 637 kr/m²normal

För att enklare kunna jämföra olika föreningar med varandra är det värdefullt att titta närmare på belåning per kvadratmeter. Nyproducerade lägenheter har oftare högre belåning per kvadratmeter än äldre lägenheter.

Belåningsgraden i BRF Utlanda Höjd ligger inom vad som är normalt.

Avgifter
671 kr/m² per årlåg

Avgiften till föreningen ska bland annat täcka underhåll och drift för fastigheten samt eventuella lån som föreningen har. Var uppmärksam på vad som ingår i avgiften då det kan skilja sig åt mellan olika föreningar.

Avgifterna i BRF Utlanda Höjd är lägre än vad som är normalt.

En låg avgift behöver inte innebära att föreningen har en bra ekonomi, det kan exempelvis också betyda att föreningen inte sparar tillräckligt till framtida underhåll. En föreningen kan ha en låg avgift och god ekonomi om de exempelvis hyr ut lokaler. Undersök om föreningen har några extra intäkter.

Sparande
288 kr/m²normalt

En bostadsrättsförening har inte som syfte att gå med vinst och den ska heller inte ta ut mer i avgift än nödvändigt. Det kan vara svårt att tyda resultatet i en årsredovisning och veta om det är bra eller dåligt. Därför visar vi istället ett mått för sparande som tar hänsyn till avskrivningar och investeringar.

Ett sparande är viktigt för att föreningen och medlemmarna inte ska riskera att få en chockhöjning av avgifterna den dag större underhåll av fastigheten behövs.

Denna förening har under året ett normalt sparande.

Baserat på uppgifter från föreningens årsredovisning för 2018

Till salu i BRF Utlanda Höjd

Snart till salu

3 rum, 74 m²

Utlandagatan 10

4 950 000 kr

Sålt i BRF Utlanda Höjd

Bostäder på Utlandagatan 10 i Centrum

Bostäder på Utlandagatan 12 i Centrum

Vi använder cookies för att anpassa vårt innehåll, visa relevanta annonser och ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda sajten godkänner du att cookies används för dessa ändamål. Läs mer.