Välkommen till BRF Välljärnet i Västerås

118 lägenheter

Fakta om föreningen

BRF Välljärnet i Västerås är en äkta bostadsrättsförening i Bäckby, Västerås som äger 1 fastighet med 118 bostadsrättslägenheter på adresserna Välljärnsgatan 486, och Välljärnsgatan 490.

Föreningen äger fastigheten VÄSTERÅS MARTINPROCESSEN 6

Byggår

1980

Antal bostadsrätter

118 st

Antal hyresrätter

0 st

Total boarea

9324

Äkta förening

Ja

Markägande

Tomträtt

Baserat på uppgifter från föreningens årsredovisning för 2018

Föreningens ekonomi

Om siffrorna

Booli läser föreningens årsredovisning och presenterar ett litet urval. Det är viktigt att du förstår föreningens ekonomi och de risker som kan finnas med att köpa en bostadsrätt.

Lån
23 128 880 kr

De allra flesta bostadsrättsföreningarna är belånade. Ofta har lånen tagits i och med att föreningen köpte fastigheten från den tidigare ägaren eller bostadsutvecklaren. Föreningar med äldre fastigheter kan ha tagit ytterligare lån för att betala större renoveringar.

Olika föreningar har olika förutsättningar. För att enklare kunna jämföra olika föreningar med varandra är det värdefullt att titta närmare på belåning per kvadratmeter.

Belåning per kvadratmeter
2 481 kr/m²låg

För att enklare kunna jämföra olika föreningar med varandra är det värdefullt att titta närmare på belåning per kvadratmeter. Nyproducerade lägenheter har oftare högre belåning per kvadratmeter än äldre lägenheter.

Belåningen per kvadratmeter i BRF Välljärnet i Västerås är låg. Låg belåning per kvadratmeter är oftast önskvärt, kom ihåg att titta extra efter vilka renoveringar som är gjorda och om det kommer några kostsamma renoveringar i närtid eftersom kommande renoveringar ibland kan innebära avgiftshöjningar.

Avgifter
737 kr/m² per årlåg

Avgiften till föreningen ska bland annat täcka underhåll och drift för fastigheten samt eventuella lån som föreningen har. Var uppmärksam på vad som ingår i avgiften då det kan skilja sig åt mellan olika föreningar.

Avgifterna i BRF Välljärnet i Västerås är lägre än vad som är normalt.

En låg avgift behöver inte innebära att föreningen har en bra ekonomi, det kan exempelvis också betyda att föreningen inte sparar tillräckligt till framtida underhåll. En föreningen kan ha en låg avgift och god ekonomi om de exempelvis hyr ut lokaler. Undersök om föreningen har några extra intäkter.

Sparande
311 kr/m²normalt

En bostadsrättsförening har inte som syfte att gå med vinst och den ska heller inte ta ut mer i avgift än nödvändigt. Det kan vara svårt att tyda resultatet i en årsredovisning och veta om det är bra eller dåligt. Därför visar vi istället ett mått för sparande som tar hänsyn till avskrivningar och investeringar.

Ett sparande är viktigt för att föreningen och medlemmarna inte ska riskera att få en chockhöjning av avgifterna den dag större underhåll av fastigheten behövs.

Denna förening har under året ett normalt sparande.

Baserat på uppgifter från föreningens årsredovisning för 2018

Till salu i BRF Välljärnet i Västerås

Till salu

2 rum, 67.5 m²

Välljärnsgatan 486

695 000 kr

Till salu

3 rum, 84.5 m²

Välljärnsgatan 486

495 000 kr

Sålt i BRF Välljärnet i Västerås

Bostäder på Välljärnsgatan 486 i Bäckby

Våning 1

Våning 10

Våning 2

Våning 3

Våning 4

Våning 5

Våning 6

Våning 7

Våning 8

Våning 9

Bostäder på Välljärnsgatan 490 i Bäckby

Våning 1

Våning 10

Våning 11

Våning 12

Våning 2

Våning 3

Våning 4

Våning 5

Våning 6

Våning 7

Våning 8

Våning 9

Vi använder cookies för att anpassa vårt innehåll, visa relevanta annonser och ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda sajten godkänner du att cookies används för dessa ändamål. Läs mer.