Välkommen till HSB BRF Skogsmården

95 lägenheter

Fakta om föreningen

HSB BRF Skogsmården är en äkta bostadsrättsförening i Limhamn-Bunkeflo, Malmö som äger 1 fastighet med 95 bostadsrättslägenheter på adresserna Rabygatan 65, Rabygatan 67, Rabygatan 69, och Rabygatan 71.

Föreningen äger fastigheten MALMÖ SKOGSMÅRDEN 13

Byggår

1953

Antal bostadsrätter

95 st

Antal hyresrätter

0 st

Total boarea

4605

Äkta förening

Ja

Markägande

Friköpt

Baserat på uppgifter från föreningens årsredovisning för 2018

Föreningens ekonomi

Om siffrorna

Booli läser föreningens årsredovisning och presenterar ett litet urval. Det är viktigt att du förstår föreningens ekonomi och de risker som kan finnas med att köpa en bostadsrätt.

Lån
8 651 704 kr

De allra flesta bostadsrättsföreningarna är belånade. Ofta har lånen tagits i och med att föreningen köpte fastigheten från den tidigare ägaren eller bostadsutvecklaren. Föreningar med äldre fastigheter kan ha tagit ytterligare lån för att betala större renoveringar.

Olika föreningar har olika förutsättningar. För att enklare kunna jämföra olika föreningar med varandra är det värdefullt att titta närmare på belåning per kvadratmeter.

Belåning per kvadratmeter
1 879 kr/m²låg

För att enklare kunna jämföra olika föreningar med varandra är det värdefullt att titta närmare på belåning per kvadratmeter. Nyproducerade lägenheter har oftare högre belåning per kvadratmeter än äldre lägenheter.

Belåningen per kvadratmeter i HSB BRF Skogsmården är låg. Låg belåning per kvadratmeter är oftast önskvärt, kom ihåg att titta extra efter vilka renoveringar som är gjorda och om det kommer några kostsamma renoveringar i närtid eftersom kommande renoveringar ibland kan innebära avgiftshöjningar.

Avgifter
770 kr/m² per årlåg

Avgiften till föreningen ska bland annat täcka underhåll och drift för fastigheten samt eventuella lån som föreningen har. Var uppmärksam på vad som ingår i avgiften då det kan skilja sig åt mellan olika föreningar.

Avgifterna i HSB BRF Skogsmården är lägre än vad som är normalt.

En låg avgift behöver inte innebära att föreningen har en bra ekonomi, det kan exempelvis också betyda att föreningen inte sparar tillräckligt till framtida underhåll. En föreningen kan ha en låg avgift och god ekonomi om de exempelvis hyr ut lokaler. Undersök om föreningen har några extra intäkter.

Sparande
68 kr/m²lågt

En bostadsrättsförening har inte som syfte att gå med vinst och den ska heller inte ta ut mer i avgift än nödvändigt. Det kan vara svårt att tyda resultatet i en årsredovisning och veta om det är bra eller dåligt. Därför visar vi istället ett mått för sparande som tar hänsyn till avskrivningar och investeringar.

Ett sparande är viktigt för att föreningen och medlemmarna inte ska riskera att få en chockhöjning av avgifterna den dag större underhåll av fastigheten behövs.

Denna förening har under året ett lågt sparande. Det kan vara ett tecken på att föreningen någon gång i framtiden behöver höja avgiften eller sänka sina kostnader.

Baserat på uppgifter från föreningens årsredovisning för 2018

Till salu i HSB BRF Skogsmården

Snart till salu

2 rum, 53 m²

Rabygatan 65

1 695 000 kr

Sålt i HSB BRF Skogsmården

DatumBostadenSlutprisMäklare
2019-10-16Rabygatan 71
2 rum, 53 m²
1 395 000 kr
26 321 kr/m²
2019-09-05Rabygatan 69
2 rum, 53 m²
1 520 000 kr
28 679 kr/m²
2019-08-27Rabygatan 71
2 rum, 53 m²
1 450 000 kr
27 358 kr/m²

Bostäder på Rabygatan 65 i Limhamn-Bunkeflo

Bostäder på Rabygatan 67 i Limhamn-Bunkeflo

Bostäder på Rabygatan 69 i Limhamn-Bunkeflo

Bostäder på Rabygatan 71 i Limhamn-Bunkeflo

Vi använder cookies för att anpassa vårt innehåll, visa relevanta annonser och ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda sajten godkänner du att cookies används för dessa ändamål. Läs mer.