Välkommen till BRF Hornlampetten

115 lägenheter

Fakta om föreningen

BRF Hornlampetten är en äkta bostadsrättsförening i Skarpnäcks stadsdelsområde, Stockholm som äger 6 fastigheter med 115 bostadsrättslägenheter på adresserna Finn Malmgrens väg 110, Finn Malmgrens väg 112, Karlsborgsvägen 5, Karlsborgsvägen 6, Karlsborgsvägen 7, Karlsborgsvägen 8, Karlsborgsvägen 9, Karlsborgsvägen 10, Karlsborgsvägen 11, Karlsborgsvägen 12, Karlsborgsvägen 13, Karlsborgsvägen 14, Läckövägen 36, Läckövägen 38, och Läckövägen 40.

Föreningen äger fastigheterna STOCKHOLM HORNLYKTAN 1, STOCKHOLM HORNLYKTAN 2, STOCKHOLM LAMPETTEN 1, STOCKHOLM LAMPETTEN 2, STOCKHOLM LAMPETTEN 3, STOCKHOLM LAMPETTEN 6

Antal bostadsrätter

115 st

Antal hyresrätter

0 st

Total boarea

5339

Äkta förening

Ja

Markägande

Tomträtt

Baserat på uppgifter från föreningens årsredovisning för 2018

Föreningens ekonomi

Om siffrorna

Booli läser föreningens årsredovisning och presenterar ett litet urval. Det är viktigt att du förstår föreningens ekonomi och de risker som kan finnas med att köpa en bostadsrätt.

Lån
1 kr

De allra flesta bostadsrättsföreningarna är belånade. Ofta har lånen tagits i och med att föreningen köpte fastigheten från den tidigare ägaren eller bostadsutvecklaren. Föreningar med äldre fastigheter kan ha tagit ytterligare lån för att betala större renoveringar.

Olika föreningar har olika förutsättningar. För att enklare kunna jämföra olika föreningar med varandra är det värdefullt att titta närmare på belåning per kvadratmeter.

Belåning per kvadratmeter
0 kr/m²låg

För att enklare kunna jämföra olika föreningar med varandra är det värdefullt att titta närmare på belåning per kvadratmeter. Nyproducerade lägenheter har oftare högre belåning per kvadratmeter än äldre lägenheter.

Belåningen per kvadratmeter i BRF Hornlampetten är låg. Låg belåning per kvadratmeter är oftast önskvärt, kom ihåg att titta extra efter vilka renoveringar som är gjorda och om det kommer några kostsamma renoveringar i närtid eftersom kommande renoveringar ibland kan innebära avgiftshöjningar.

Avgifter
787 kr/m² per årlåg

Avgiften till föreningen ska bland annat täcka underhåll och drift för fastigheten samt eventuella lån som föreningen har. Var uppmärksam på vad som ingår i avgiften då det kan skilja sig åt mellan olika föreningar.

Avgifterna i BRF Hornlampetten är lägre än vad som är normalt.

En låg avgift behöver inte innebära att föreningen har en bra ekonomi, det kan exempelvis också betyda att föreningen inte sparar tillräckligt till framtida underhåll. En föreningen kan ha en låg avgift och god ekonomi om de exempelvis hyr ut lokaler. Undersök om föreningen har några extra intäkter.

Sparande
267 kr/m²normalt

En bostadsrättsförening har inte som syfte att gå med vinst och den ska heller inte ta ut mer i avgift än nödvändigt. Det kan vara svårt att tyda resultatet i en årsredovisning och veta om det är bra eller dåligt. Därför visar vi istället ett mått för sparande som tar hänsyn till avskrivningar och investeringar.

Ett sparande är viktigt för att föreningen och medlemmarna inte ska riskera att få en chockhöjning av avgifterna den dag större underhåll av fastigheten behövs.

Denna förening har under året ett normalt sparande.

Baserat på uppgifter från föreningens årsredovisning för 2018

Till salu i BRF Hornlampetten

Snart till salu

2 rum, 41 m²

Finn Malmgrens väg 112

Snart till salu

3 rum, 53 m²

Karlsborgsvägen 12

Sålt i BRF Hornlampetten

Bostäder på Finn Malmgrens väg 110 i Skarpnäcks stadsdelsområde

Bostäder på Finn Malmgrens väg 112 i Skarpnäcks stadsdelsområde

Bostäder på Karlsborgsvägen 5 i Skarpnäcks stadsdelsområde

Bostäder på Karlsborgsvägen 6 i Skarpnäcks stadsdelsområde

Bostäder på Karlsborgsvägen 7 i Skarpnäcks stadsdelsområde

Bostäder på Karlsborgsvägen 8 i Skarpnäcks stadsdelsområde

Bostäder på Karlsborgsvägen 9 i Skarpnäcks stadsdelsområde

Bostäder på Karlsborgsvägen 10 i Skarpnäcks stadsdelsområde

Bostäder på Karlsborgsvägen 11 i Skarpnäcks stadsdelsområde

Bostäder på Karlsborgsvägen 12 i Skarpnäcks stadsdelsområde

Bostäder på Karlsborgsvägen 13 i Skarpnäcks stadsdelsområde

Bostäder på Karlsborgsvägen 14 i Skarpnäcks stadsdelsområde

Bostäder på Läckövägen 36 i Skarpnäcks stadsdelsområde

Bostäder på Läckövägen 38 i Skarpnäcks stadsdelsområde

Bostäder på Läckövägen 40 i Skarpnäcks stadsdelsområde

Vi använder cookies för att anpassa vårt innehåll, visa relevanta annonser och ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda sajten godkänner du att cookies används för dessa ändamål. Läs mer.