Välkommen till BRF Panorama

67 lägenheter

Fakta om föreningen

BRF Panorama är en äkta bostadsrättsförening i Göteborg, Mölndal som äger 1 fastighet med 67 bostadsrättslägenheter på adresserna Kvarnbyvallen 21, Kvarnbyvallen 23, Kvarnbyvallen 25, och Kvarnbyvallen 27.

Föreningen äger fastigheten MÖLNDAL TRÄDGÅRDEN 1:132

Byggår

2016

Antal bostadsrätter

67 st

Antal hyresrätter

0 st

Total boarea

4703

Äkta förening

Ja

Markägande

Friköpt

Baserat på uppgifter från föreningens årsredovisning för 2018

Föreningens ekonomi

Om siffrorna

Booli läser föreningens årsredovisning och presenterar ett litet urval. Det är viktigt att du förstår föreningens ekonomi och de risker som kan finnas med att köpa en bostadsrätt.

Lån
47 690 161 kr

De allra flesta bostadsrättsföreningarna är belånade. Ofta har lånen tagits i och med att föreningen köpte fastigheten från den tidigare ägaren eller bostadsutvecklaren. Föreningar med äldre fastigheter kan ha tagit ytterligare lån för att betala större renoveringar.

Olika föreningar har olika förutsättningar. För att enklare kunna jämföra olika föreningar med varandra är det värdefullt att titta närmare på belåning per kvadratmeter.

Belåning per kvadratmeter
10 140 kr/m²hög

För att enklare kunna jämföra olika föreningar med varandra är det värdefullt att titta närmare på belåning per kvadratmeter. Nyproducerade lägenheter har oftare högre belåning per kvadratmeter än äldre lägenheter.

Belåningen per kvadratmeter i BRF Panorama är hög. Detta kan innebära att föreningen är känslig för räntehöjningar och kan behöva öka avgifterna.

Avgifter
610 kr/m² per årlåg

Avgiften till föreningen ska bland annat täcka underhåll och drift för fastigheten samt eventuella lån som föreningen har. Var uppmärksam på vad som ingår i avgiften då det kan skilja sig åt mellan olika föreningar.

Avgifterna i BRF Panorama är lägre än vad som är normalt.

En låg avgift behöver inte innebära att föreningen har en bra ekonomi, det kan exempelvis också betyda att föreningen inte sparar tillräckligt till framtida underhåll. En föreningen kan ha en låg avgift och god ekonomi om de exempelvis hyr ut lokaler. Undersök om föreningen har några extra intäkter.

Sparande
357 kr/m²högt

En bostadsrättsförening har inte som syfte att gå med vinst och den ska heller inte ta ut mer i avgift än nödvändigt. Det kan vara svårt att tyda resultatet i en årsredovisning och veta om det är bra eller dåligt. Därför visar vi istället ett mått för sparande som tar hänsyn till avskrivningar och investeringar.

Ett sparande är viktigt för att föreningen och medlemmarna inte ska riskera att få en chockhöjning av avgifterna den dag större underhåll av fastigheten behövs.

Denna förening har under året sparat mer än vad som är normalt. Ett högt sparande kan vara ett tecken på en god ekonomi men det kan också vara att föreningen förbereder sig inför en renovering eller återhämtar en tidigare sämre ekonomi. Det kan därför vara bra undersöka varför resultatet är högre än normalt.

Baserat på uppgifter från föreningens årsredovisning för 2018

Sålt i BRF Panorama

Bostäder på Kvarnbyvallen 21 i Göteborg

Bostäder på Kvarnbyvallen 23 i Göteborg

Bostäder på Kvarnbyvallen 25 i Göteborg

Bostäder på Kvarnbyvallen 27 i Göteborg

Vi använder cookies för att anpassa vårt innehåll, visa relevanta annonser och ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda sajten godkänner du att cookies används för dessa ändamål. Läs mer.