Välkommen till BRF Centrumhuset

20 lägenheter

Fakta om föreningen

BRF Centrumhuset är en äkta bostadsrättsförening i Kolbäck, Hallstahammar som äger 1 fastighet med 20 bostadsrättslägenheter på adresserna Stationsgatan 12A, Stationsgatan 12B, Stationsgatan 12C, och Stationsgatan 12D.

Föreningen äger fastigheten HALLSTAHAMMAR HERREVAD 5:1

Byggår

1954

Antal bostadsrätter

20 st

Antal hyresrätter

0 st

Total boarea

1273

Äkta förening

Ja

Markägande

Friköpt

Baserat på uppgifter från föreningens årsredovisning för 2018

Föreningens ekonomi

Om siffrorna

Booli läser föreningens årsredovisning och presenterar ett litet urval. Det är viktigt att du förstår föreningens ekonomi och de risker som kan finnas med att köpa en bostadsrätt.

Lån
5 447 514 kr

De allra flesta bostadsrättsföreningarna är belånade. Ofta har lånen tagits i och med att föreningen köpte fastigheten från den tidigare ägaren eller bostadsutvecklaren. Föreningar med äldre fastigheter kan ha tagit ytterligare lån för att betala större renoveringar.

Olika föreningar har olika förutsättningar. För att enklare kunna jämföra olika föreningar med varandra är det värdefullt att titta närmare på belåning per kvadratmeter.

Belåning per kvadratmeter
4 279 kr/m²normal

För att enklare kunna jämföra olika föreningar med varandra är det värdefullt att titta närmare på belåning per kvadratmeter. Nyproducerade lägenheter har oftare högre belåning per kvadratmeter än äldre lägenheter.

Belåningsgraden i BRF Centrumhuset ligger inom vad som är normalt.

Avgifter
573 kr/m² per årlåg

Avgiften till föreningen ska bland annat täcka underhåll och drift för fastigheten samt eventuella lån som föreningen har. Var uppmärksam på vad som ingår i avgiften då det kan skilja sig åt mellan olika föreningar.

Avgifterna i BRF Centrumhuset är lägre än vad som är normalt.

En låg avgift behöver inte innebära att föreningen har en bra ekonomi, det kan exempelvis också betyda att föreningen inte sparar tillräckligt till framtida underhåll. En föreningen kan ha en låg avgift och god ekonomi om de exempelvis hyr ut lokaler. Undersök om föreningen har några extra intäkter.

Sparande
335 kr/m²normalt

En bostadsrättsförening har inte som syfte att gå med vinst och den ska heller inte ta ut mer i avgift än nödvändigt. Det kan vara svårt att tyda resultatet i en årsredovisning och veta om det är bra eller dåligt. Därför visar vi istället ett mått för sparande som tar hänsyn till avskrivningar och investeringar.

Ett sparande är viktigt för att föreningen och medlemmarna inte ska riskera att få en chockhöjning av avgifterna den dag större underhåll av fastigheten behövs.

Denna förening har under året ett normalt sparande.

Baserat på uppgifter från föreningens årsredovisning för 2018

Sålt i BRF Centrumhuset

Bostäder på Stationsgatan 12A i Kolbäck

Bostäder på Stationsgatan 12B i Kolbäck

Bostäder på Stationsgatan 12C i Kolbäck

Bostäder på Stationsgatan 12D i Kolbäck

Vi använder cookies för att anpassa vårt innehåll, visa relevanta annonser och ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda sajten godkänner du att cookies används för dessa ändamål. Läs mer.