Välkommen till HSB BRF OSKARSVARV 2 I LULEÅ

26 lägenheter

Fakta om föreningen

HSB BRF OSKARSVARV 2 I LULEÅ är en äkta bostadsrättsförening i Luleå, Luleå som äger 1 fastighet med 26 bostadsrättslägenheter på adresserna Prinsvägen 1A, Prinsvägen 1B, och Prinsvägen 1C.

Föreningen äger fastigheten LULEÅ EKSPINNAREN 2

Byggår

1943

Antal bostadsrätter

26 st

Antal hyresrätter

0 st

Total boarea

1196

Äkta förening

Ja

Markägande

Friköpt

Baserat på uppgifter från föreningens årsredovisning för 2018

Föreningens ekonomi

Om siffrorna

Booli läser föreningens årsredovisning och presenterar ett litet urval. Det är viktigt att du förstår föreningens ekonomi och de risker som kan finnas med att köpa en bostadsrätt.

Lån
1 kr

De allra flesta bostadsrättsföreningarna är belånade. Ofta har lånen tagits i och med att föreningen köpte fastigheten från den tidigare ägaren eller bostadsutvecklaren. Föreningar med äldre fastigheter kan ha tagit ytterligare lån för att betala större renoveringar.

Olika föreningar har olika förutsättningar. För att enklare kunna jämföra olika föreningar med varandra är det värdefullt att titta närmare på belåning per kvadratmeter.

Belåning per kvadratmeter
0 kr/m²låg

För att enklare kunna jämföra olika föreningar med varandra är det värdefullt att titta närmare på belåning per kvadratmeter. Nyproducerade lägenheter har oftare högre belåning per kvadratmeter än äldre lägenheter.

Belåningen per kvadratmeter i HSB BRF OSKARSVARV 2 I LULEÅ är låg. Låg belåning per kvadratmeter är oftast önskvärt, kom ihåg att titta extra efter vilka renoveringar som är gjorda och om det kommer några kostsamma renoveringar i närtid eftersom kommande renoveringar ibland kan innebära avgiftshöjningar.

Avgifter
713 kr/m² per årlåg

Avgiften till föreningen ska bland annat täcka underhåll och drift för fastigheten samt eventuella lån som föreningen har. Var uppmärksam på vad som ingår i avgiften då det kan skilja sig åt mellan olika föreningar.

Avgifterna i HSB BRF OSKARSVARV 2 I LULEÅ är lägre än vad som är normalt.

En låg avgift behöver inte innebära att föreningen har en bra ekonomi, det kan exempelvis också betyda att föreningen inte sparar tillräckligt till framtida underhåll. En föreningen kan ha en låg avgift och god ekonomi om de exempelvis hyr ut lokaler. Undersök om föreningen har några extra intäkter.

Sparande
177 kr/m²normalt

En bostadsrättsförening har inte som syfte att gå med vinst och den ska heller inte ta ut mer i avgift än nödvändigt. Det kan vara svårt att tyda resultatet i en årsredovisning och veta om det är bra eller dåligt. Därför visar vi istället ett mått för sparande som tar hänsyn till avskrivningar och investeringar.

Ett sparande är viktigt för att föreningen och medlemmarna inte ska riskera att få en chockhöjning av avgifterna den dag större underhåll av fastigheten behövs.

Denna förening har under året ett normalt sparande.

Baserat på uppgifter från föreningens årsredovisning för 2018

Till salu i HSB BRF OSKARSVARV 2 I LULEÅ

Till salu

2 rum, 42 m²

Prinsvägen 1B

1 375 000 kr

Sålt i HSB BRF OSKARSVARV 2 I LULEÅ

DatumBostadenSlutprisMäklare
2019-10-03Prinsvägen 1B
2 rum, 42 m²
1 425 000 kr
33 929 kr/m²
2019-08-22Prinsvägen 1C
3 rum, 58½ m²
1 520 000 kr
25 983 kr/m²
2019-05-10Prinsvägen 1C
2 rum, 57 m²
1 650 000 kr
28 947 kr/m²

Bostäder på Prinsvägen 1A i Luleå

Bostäder på Prinsvägen 1B i Luleå

Bostäder på Prinsvägen 1C i Luleå

Vi använder cookies för att anpassa vårt innehåll, visa relevanta annonser och ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda sajten godkänner du att cookies används för dessa ändamål. Läs mer.