Hoppa till huvudinnehåll
Alla samlingarFör mäklare
Så fungerar slutpriser på Booli
Så fungerar slutpriser på Booli
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Booli finns över 1,5 miljoner slutpriser. Att exponera dina tidigare försäljningar här kan vara ett bra sätt att locka nya kunder.
​ 

 Våra slutpriser samlas in på tre olika sätt:

1. Rapporterade slutpriser
Du som mäklare/säljare/köpare har möjlighet att korrigera och rapportera in slutpriser direkt till oss på info@hittamaklare.se. 

Det absolut enklaste och snabbaste sättet är dock att hantera dina slutpriser direkt via din profil på Hittamäklare. Logga in eller klicka på "glömt lösenord" om du inte redan har en inloggning för att skapa en ny. När du är inloggad på din profil klickar du på menyn längst upp till höger och sedan på "Slutpriser". Lägg in försäljningspriset och försäljningsdatum, klicka sedan på spara så kommer slutpriset att dyka upp på Booli och på din profil på Hittamäklare direkt. Hör av dig till info@hittamaklare.se på en gång om något slutpris skulle registreras felaktigt så hjälper de dig!


2. Lagfart
För hus och tomter köper vi in alla lagfarter från Lantmäteriet. När lagfarten är klar kommer slutpriset för bostaden upp på Booli. Dessa slutpriser är så gott som alltid 100% korrekta. Det tar oftast runt tre månader från det att försäljningen är klar till att slutpriset från lagfarten visas på Booli. Vi tar aldrig bort eller döljer lagfarter då dessa är offentliga uppgifter, öppna för vem som helst att se och hämta ut. För att vi ska ha möjlighet att publicera den informationen och för att säkerställa att vi gör det på ett ansvarsfullt sätt har Booli ett utgivningsbevis vilket möjliggör publicering av den här typen personuppgifter utan tillåtelse från berörd person. Läs mer om vårt utgivaransvar här


3. Insamling av sista bud
För lägenheter finns inga offentliga register med slutpriser, utan vi samlar istället in det sista budet från öppna budgivningar på nätet. Ibland händer det att sista budet inte publiceras eller att säljaren eller köparen drar sig tillbaka från försäljningen. I dessa fall kan det sista budet vi presenterar skilja sig från det faktiska slutpriset. 95% av alla slutpriser vi samlar in är korrekta.
​ 
Visa att det är just du som sålt objektet
Vanligtvis visas den mäklarbyrå du tillhör som medlare av ett sålt objekt. Du har också möjlighet att synas med namn, bild och kontaktuppgifter på alla dina slutpriser. Det är en fördel som finns för mäklare som har en så kallad Premiumprofil på HittaMäklare.  Läs mer om Premiumprofiler.

Fick du svar på din fråga?