Hoppa till huvudinnehåll
Alla samlingarOm slutpriser på Booli
När publiceras slutpriset på Booli?
När publiceras slutpriset på Booli?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det beror lite på.

Ofta får vi in verifierade slutpriser direkt från mäklaren, säljare eller köpare. I dessa fall visas uppgifterna direkt på Booli i samband med detta.

I många fall samlar vi även in slutpriset direkt från mäklarens hemsida. Utöver det läser vi även av det sista budet i annonsen. Dessa uppgifter visar vi på sajten så snart våra system har läst av att annonsen är bortplockad. Det kan ta allt mellan några minuter till ett dygn innan det registreras.

Sedan 2008 har vi publicerat lagfarter från statliga Lantmäteriet. Varje gång en villa, fritidshus eller tomt byter ägare så måste en lagfart registreras. Lagfarten innehåller bland annat uppgifter boarea, tomtarea och köpekilling (försäljningspris). I regel så tar det ca. 3 månader efter en försäljning innan lagfarten är klar och skickas till Booli.se.

 Ifall vi inte får in slutpriset för din försäljning beror det troligtvis på att det inte var en publik budgivning, det inte finns något slutpris publicerat på hemsidan och att varken mäklare/köpare/säljare har rapporterat in det till oss.

Självklart kan vi lägga in slutpriser i efterhand!

Fick du svar på din fråga?