Våra slutpriser samlas in och publiceras på olika sätt:
 
 1. Ofta får vi in verifierade slutpriser direkt från mäklaren, säljare eller köpare. I dessa fall visas uppgifterna direkt på Booli i samband med detta.

2. I många fall samlar vi även in slutpriset direkt från mäklarens hemsida. Utöver det läser vi även av det sista budet i annonsen. Dessa uppgifter visar vi på sajten så snart våra system har läst av att annonsen är bortplockad. Det kan ta allt mellan några minuter till ett dygn innan det registreras.

3. Sedan 2008 har vi publicerat lagfarter från statliga Lantmäteriet. Varje gång en villa, fritidshus eller tomt byter ägare så måste en lagfart registreras. Lagfarten innehåller bland annat uppgifter boarea, tomtarea och köpekilling (försäljningspris). I regel så tar det ca. 3 månader efter en försäljning innan lagfarten är klar och skickas till Booli.se.

 Läs mer om skillnaden mellan sista bud och slutpris här.

Ps! Ifall du är delaktig i en försäljning och ser att vi har registrerat ett felaktigt sista bud är du varmt välkommen att kontakta oss så rättar vi till uppgifterna direkt. support@booli.se. 

Hittade du svaret?