Hoppa till huvudinnehåll
Alla samlingarOm slutpriser på Booli
Varför finns det ibland dubbla slutpriser?
Varför finns det ibland dubbla slutpriser?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Våra slutpriser samlas in och publiceras på olika sätt:

 
 1. Ofta får vi in verifierade slutpriser direkt från mäklaren, säljare eller köpare.

2. I många fall samlar vi även in slutpriset direkt från mäklarens hemsida. Utöver det läser vi även av det sista budet i annonsen. Dvs - när en annons legat ute till salu med en aktiv budgivning och den sedan tas bort visar vi det sista budet. I 95% av fallet är det sista budet samma sak som slutpris. Därför kan det ibland

3. Sedan 2008 har vi publicerat lagfarter från statliga Lantmäteriet. Varje gång en villa, fritidshus eller tomt byter ägare så måste en lagfart registreras. Lagfarten innehåller bland annat uppgifter boarea, tomtarea och köpeskilling (försäljningspris). I regel så tar det ca. 3 månader efter en försäljning innan lagfarten är klar och skickas till Booli.se.
​ 

Varför dubbla slutpriser?

I de flesta fall kan vi att slå ihop slutpriset med lagfarten när den blir klar. Om all information om bostadens adress, storlek mm stämmer överens så slår vi ihop dessa och det finns då bara ett slutpris. Ibland kan dock informationen om exemplevis boarea skilja sig åt i mäklarens annons och i lagfarten. Då kan vi bli osäkra på om det gäller samma bostad. I dessa fall slår vi inte ihop slutpriserna och du kommer då att kunna se två slutpriser på samma bostad. Om detta händer och försäljningspriserna är olika så är det alltid informationen från lagfarten som är den korrekta. Kontakta oss gärna så rättar vi till detta direkt!

Fick du svar på din fråga?