Slutpris

Ofta får vi in verifierade slutpriser direkt från mäklaren, säljare eller köpare. Vi samlar även in slutpriser från många av mäklarbyråernas hemsidor. I de fallen är informationen verifierad och därmed visas den som Slutpris på Booli. 

Sista bud

Eftersom det inte finns ett offentligt register över slutpriser för bostadsrätter har vi utöver verifierade slutpriser ett annat sätt att få in information på. Det gör vi genom att också samla in det sista budet i budgivningen, när mäklaren plockar bort en annons. Sista budet i en budgivning ger en tydlig indikation på vad slutpriset troligtvis är eftersom det sista budet i 95% av fallen är samma sak som slutpris. Detta behöver dock inte vara det slutgiltiga priset som köparen och säljaren kom överens om. Ibland registreras aldrig de sista avgörande budet och ibland kan köpare och säljare komma överens om ett nytt lägre pris innan de skriver kontraktet.

Lagfart

Sedan 2008 har vi publicerat lagfarter från statliga Lantmäteriet. Varje gång en villa, fritidshus eller tomt byter ägare så måste en lagfart registreras. Lagfarten innehåller bland annat uppgifter boarea, tomtarea och köpekilling (försäljningspris). I regel så tar det ca. 3 månader efter en försäljning innan lagfarten är klar och skickas till Booli.se. 

 

Så här ser det ut:

När du klickat dig in på objektsidan kan du se om slutpriset bygger på veridierade uppgifter, sista bud eller lagfartsinformation:


Ps! Ifall du är delaktig i en försäljning och ser att vi har registrerat ett felaktigt sista bud är du varmt välkommen att kontakta oss på support@booli.se så rättar vi till uppgifterna direkt.

Hittade du svaret?