Om du upptäcker att ditt hus finns under Slutpriser på Booli trots att du aldrig har försökt sälja det har det troligtvis att göra med friköpande av tomt. Vi får nämligen information om ändrad lagfart för tomter, hus och fritidshus från Lantmäteriet. Ibland har dessa förändringar skett då husägaren har friköpt tomten.
 
Vid försäljning av tomträtter är det i regel alltid kommunen som står som säljare. Du kan också se att det handlar om en försäljning av tomträtt om priset är mycket lägre än taxeringsvärdet. Är priset på ett hus för lågt för att verka sant så är det antagligen det. 

Ditt hus eller lägenhet kan även finnas med men utan slutpris om den inte blivit såld sedan 2008. Vi listar nämligen i princip alla fastigheter med småhus och en stor del av alla lägenheter på vår sajt. Du hittar bostaden genom att klicka dig fram på de grå prickarna på kartan. Uppgifterna om bostäderna kommer från Lantmäteriet. Vi plockar aldrig bort denna info men rättar gärna till om något blivit fel. Du kan själv ändra en hel del uppgifter genom att klicka på "Förbättra värderingen för den här bostaden".

Hittade du svaret?