Hoppa till huvudinnehåll
Alla samlingarOm slutpriser på Booli
Vad är ett slutpris och hur får vi in dem?
Vad är ett slutpris och hur får vi in dem?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Slutpriser gör det möjligt att se vilket pris en köpare har betalat för en bostad. Det är en bra hjälp för både köpare och säljare för att skapa sig mer kunskap om hur marknaden ser ut i ett visst område. Slutpriser kan man använda även om man inte just nu ska köpa eller sälja bostad utan bara är nyfiken på vilket pris grannen fick betala för sin bostad.På Booli hämtar vi in slutpriser på lite olika sätt.


Hur hämtar vi in slutpriser?
Främst får vi in slutpriserna direkt från mäklaren och i vissa fall även från köpare/säljare. De blir då verifierade slutpriser. I de fall där vi inte fått ett inrapporterat slutpris visar vi det sista budet vi kunde registrera i budgivningen på mäklarens hemsida. Det betyder att om det står "sista bud" på försäljningen så kan vi inte garantera att det är det faktiska slutpriset, eftersom det i vissa enstaka fall säljs med tex ett dolt bud.

För villor finns ett offentligt register över alla köp hos Lantmäteriet. Därför hämtar vi in alla lagfarter därifrån och presenterar. Även de blir då verifierade slutpriser.

Fick du svar på din fråga?