Hoppa till huvudinnehåll
Alla samlingarOm slutpriser på Booli
Visar Booli alla slutpriser?
Visar Booli alla slutpriser?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Nej, Booli visar inte alla slutpriser. Det finns flera anledningar till att ett slutpris inte syns/finns. 

Slutpriser för villor och tomter bygger på uppgifter om lagfart från Lantmäteriet. Grundregeln är att om du inte hittar ett slutpris på Booli betyder det att informationen ännu inte har skickats till oss, eller är dold på grund av exempelvis skyddad identitet. All information vi har syns på sajten - syns det inte har vi den inte.
​ 

Exempel på anledningar: 

1. Ibland säljs rad-/kedje-/parhus med upplåtelseform bostadsrätt. I dessa fall behövs ingen lagfart, så om inte mäklarfirman redovisar budgivningar på sin hemsida så kommer slutpriset inte att komma till oss. Även hus med arrenderad tomt (inte friköpt tomt) syns inte på Booli med lagfartsuppgifter.

 
 2. Försäljning inom familjen där någon av ägarna står kvar kommer inte att skicks till Booli. Vid skyddad identitet skickas inte heller alla uppgifter till oss.
​ 
 3. Om en bostad registreras som ett flerfamiljeshus så kommer inte informationen skickas till oss då vi endast visar slutpriser på småhus. Ibland delas dock stora villor upp i flera lägenheter och kan då ändra typkod till ett flerfamiljeshus.
​ 
4. Dessutom kan det vara så att en fastighet har flera adresser. I dessa fall registrerar vi endast den ena adressen. I dessa fall finns alltså lagfarten på Booli men den kan vara lite svårare att hitta.


Lägenheter

För bostadsrätter finns inga offentliga register så dessa slutpriser så svårare att få tag på. Slutprisinformationen om bostadsrätter bygger dels på inrapporterade slutpriser, dels på en strukturerad automatisk insamling av slutpriser och sista buden från öppna budgivningar på mäklarens hemsidor.

Det betyder att många slutpriser finns, med men inte alla. Alla mäklarbyråer presenterar inte slutpriser öppet på sajten och även om en byrå brukar göra det så kan säljaren alltid välja att inte visa budgivningen. Vi började samla in sista bud för bostadsrätter i september 2012, så tyvärr går det inte att hitta äldre information. Om du saknar ett slutpris beror det troligtvis på detta.
​ 
Om du vet att mäklaren har haft en öppen budgivningen men det finns ändå inte med bland våra slutpriser kan du höra av dig till oss så tittar vi vidare på det!

Booli har idag det största samlade registret över alla bostadsköp i Sverige.

Fick du svar på din fråga?