Hoppa till huvudinnehåll
FAQ
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur sparar jag en graf?

Använd hamburgermenyn (se bild nedan) vid respektive graf och spara som till exempel PNG.

Får jag använda er data i andra sammanhang?

Du får använda vår data för internt bruk, så länge du källhänvisar till oss. Om du är osäker på hur du ska göra kan du alltid kontakta oss.

Hur gör jag för att lägga till eller ta bort användare i Booli Pro?

För att ta bort eller lägga till användare så behöver du kontakta vår support. Det innebär att du inte kan göra dessa ändringar. Supporten nås via pro@booli.se eller genom chattrutan i verktyget.

Hur gör jag om jag hittar data som är felaktig?

Vi på Booli Pro arbetar kontinuerligt med att säkerställa att vi har korrekt data, men ibland så kan även vi göra fel. Om du upptäcker något som inte stämmer så vore vi tacksamma om du mejlar vår support så att vi kan korrigera det och kika på varför det har blivit fel.

Säljer ni Booli Pro till privatpersoner?

Booli Pro är ett statistikverktyg som vänder sig till bostadsutvecklare och andra verksamma aktörer på bostadsmarknaden. Verktyget är i dagsläget inte tillgängligt för privatpersoner.

När jag tittar på nyproduktionsprojekt så vill jag veta hur många lägenheter som är sålda, men det går att välja både borttagna och slutsålda. Vad innebär borttagna i det sammanhanget?

Inom bostadsprojekt finns det fyra olika faser- planerat, under försäljning, slutsålt och borttaget. Inom det sammanhanget innebär borttagna annonser att mäklaren/bostadsutvecklaren har avpublicerat annonserna från deras projektsida. Det innebär att vi inte kan verifiera att bostaden har blivit såld. En annons kan ha blivit borttagen av flera anledningar, vilket kräver mer än bara kolla på datan. Till exempel kan det bero på att bostadsutvecklaren har köpt upp bostäderna enligt ekonomisk plan i samband med att projektet närmar sig inflyttning.

Hur hittar jag definitionen för en viss serie?

Om du befinner dig i översikten så hittar du definitionen av varje serie om du klickar på pilen (se bild nedan) vid respektive serie. Om du befinner dig i graf-vyn så hittar du istället definitionen om du klickar på hamburgermenyn.

Kan jag exportera datan för egen bearbetning i Excel?

I dagsläget kan du exportera data direkt till excel från alla flikar i verktyget, men under fliken Bostäder är det enbart möjligt att exportera data för lägenheter. Vi hoppas att kunna erbjuda möjligheten att exportera data för villor och radhus inom en snar framtid.

För att exportera all data så klickar du på knappen "Exportera" uppe i det högra hörnet under valfri flik. Önskar du att enbart exportera data från en graf använder du dig av hamburgermenyn som finns vid respektive graf.

Hur sparar jag en sökning?

För att spara en sökning så klickar du på fliken som heter ¨Bokmärken¨ uppe i det högra hörnet. Följ sedan instruktionerna för att spara din sökning.

Kan jag söka på flera områden samtidigt?

Det beror på vart i verktyget du befinner dig. Är du på fliken bostadsmarknad så kan du söka på flera områden samtidigt under "Områden". Under resterande flikar i verktyget är det i nuläget inte möjligt att söka på flera områden samtidigt.

Hur ritar jag ett eget område på kartan under fliken Bostäder?

För att rita ditt egna område på kartan under fliken bostäder så behöver du klicka på polygonen i det vänstra hörnet. Placera sedan ut pilen på kartan där du vill rita ditt område.

Fick du svar på din fråga?