Booli.se och i värderingen du själv gjort 

Värdeindikationen är en omtyckt funktion på Booli och har hjälpt våra användare att följa värdeutvecklingen över tid. Eftersom våra värdeindikationer endast är statistiska bygger de på ett antal parametrar vi vet om bostaden. Den informationen kommer från Lantmäteriet och omfattar bl.a. storlek, bostadstyp och tomtarea. Tidigare har du som användare själv kunnat fylla i med ytterligare information om bostaden, vilket har gjort att vi fått en ännu mer detaljerad grund till värdeindikationerna. 

I och med att GDPR trädde i kraft skedde en förändring i presentationen av våra värdeindikationer. Värdeindikationen för din bostad kan därmed nu komma att skilja sig på sajten och i värderingsmejlet. Som användare kommer du precis som tidigare att kunna göra en förbättrad värdering och få ett uppdaterat värde skickat via mejl. Skillnaden mot innan är att den data du kompletterar med tillhör dig och endast kommer att kunna ses och användas av dig. Det innebär alltså att det i dessa fall kommer finnas två värdeindikationer, en “Booli-genererad” på sajten och en “personlig” som kommer skickas ut via mejl. 


 

På bostadssidan och i mäklarannonsen

För bostäder som inte är till salu visar vi en statistisk värdeindikation. Den baseras på slutpriser för bostäder som liknar din och som sålts i ditt område. När en bostad blir till salu gör vi en till värdeindikation, på objektsidan. 

En bostad som är till försäljning har ett utropspris som mäklaren satt. Vi litar på att mäklaren satt ett vettigt utropspris, och utgår därför från det när vi värderar bostaden som är till salu. Enkelt förklarat använder vi utropspris och plussar på den för området genomsnittliga uppgången vid budgivning.


Hittade du svaret?