Hoppa till huvudinnehåll
Alla samlingarVärderingsmejlet
Fel referensobjekt i värderingsunderlaget
Fel referensobjekt i värderingsunderlaget

Här kan du läsa varför just dessa referensförsäljningar ligger till grund för din värdering

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Boolis värdeindikationer är statistiska och bygger på ett antal parametrar vi vet om bostaden. Dessa jämförs sedan med liknande referensobjekt och värdeindikationen genereras fram automatiskt i vår värderingsmotor. Därför har vi svårt att svara för varför inte vissa försäljningar är med i underlaget. De valda objekten har helt enkelt valts ut för att databasen ansåg dessa som mest lika. 

Boolis värderingsmotor går främst på parametrar om bo-och biarea, taxeringsvärde, byggår, avgift osv. Det kan göra att bostäder som ser lika ut kan ha olika taxeringsvärden, biareor, avgift osv och betyder att två liknande bostäder bredvid varandra kan ha olika referensobjekt. Det kan också vara så att vi inte vet tillräckligt mycket om dessa bostäder som vi vet om din, då du har kompletterat med information i värderingsformuläret, vilket gör att andra referensobjekt väljs ut.

En ytterligare faktor skulle också kunna vara att Booli inte har fått in något slutpris på alla försäljningar i området, vilket gör att vi inte har dem i våra system och därmed inte kan grunda en värdering på dem.

Fick du svar på din fråga?