Hoppa till huvudinnehåll
Alla samlingarVärderingsmejlet
Värdeindikationen saknas i ditt värderingsmejl
Värdeindikationen saknas i ditt värderingsmejl

Här kan du läsa om varför det inte finns ett värde i mejlet denna månad

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om du har värderat en bostad får du varje månad ett mejl med ett uppdaterat värde. Det skickar vi för att du på ett enkelt sätt ska ha möjlighet att följa värdeindikationen över tid. 

Varför visas inget värde i mitt mejl?

Vi värderar alla bostäder i Sverige, men tyvärr lyckas vi inte ta fram tillräckligt tillförlitliga värderingar för exakt alla. Det beror på att våra värderingar framförallt bygger på sålda bostäder i området (med liknande boarea, byggår, taxeringsvärde, våningsplan osv). Ifall bostaden du värderat ligger i ett område där det säljs rätt lite, eller ifall den är väldigt unik jämfört med resten av områdets bostäder, blir det svårare för oss att värdera den digitalt. Därför har vi då valt att inte visa ett värde alls, eftersom det kan förvirra mer än det hjälper.

Även fast jag fyllt i massor av information får jag inget värde?

Ju mer information du fyller i värderingsformuläret desto mer lika referensobjekt kan vi hitta. Ibland kan det dock innebära att de referensobjekten blir färre eller har haft lägre försäljningspriser och därmed sjunker värderingen eller blir allt för opålitlig. 

Få hjälp av en mäklare att värdera din bostad

Eftersom vi gör statistiska värderingar är vi som sagt begränsade i vissa fall. Särskilt ifall det sålts väldigt lite i ditt område eller ifall just din bostad är unik. Men vi vill ändå kunna hjälpa dig att förstå värdet på din bostad, trots att vi inte själva kan ta fram det. 

Därför tipsar vi om att ta hjälp av en mäklare. Vår systersajt Hittamäklare har samlat Sveriges alla registrerade mäklare och även kopplat dem till tidigare försäljningar och rekommendationer från säljare. Därför kan vi hjälpa dig att få kontakt med en mäklare som kan just ditt område och din bostad bäst, för att få en värdering. Hittamäklare är en kostnadsfri tjänst och du kan avsäga dig den när som helst. 

Fyll bara i uppgifterna om din bostad så ser vi till att rätt mäklare hör av sig.
Få hjälp att komma i kontakt med en mäklare för värdering här!

Och nu då?

Eftersom bostadsmarknaden är i ständig rörelse kommer likaså din värdering att uppdateras beroende på vad som säljs i ditt område. Den kan bli både högre och lägre beroende på vad som säljs. Det gör att nästkommande mejl kan få en högre precision och därmed visa ett värde. 

För att ändå hålla koll på bostadsmarknaden och prisbilden där du bor tipsar vi dig också om att hålla koll på slutpriser i ditt område. Här kan du fylla i just ditt område eller adress och få fram de senaste (och historiska) slutpriserna där. Och som sagt, håll koll på framtida värderingsutskick!


Fick du svar på din fråga?