Hoppa till huvudinnehåll
Alla samlingarVärderingsmejlet
Felaktig värdeindikation
Felaktig värdeindikation

Ifall du upplever att din värdeindikation är missvisande kan du få en förklaring till det här

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Booli erbjuder statistiska värderingar som bygger på sålda bostäder i området. Ju mer information du fyller i formuläret desto mer lika referensobjekt kan vi hitta. Ibland kan det dock innebära att de referensobjekten blir färre eller har haft lägre försäljningspriser, och därmed sjunker värderingen. Vi går framförallt på information om placering, boarea, avgift/driftkostnad, samt eventuell tomtarea eller våningsplan. Att exempelvis ha nyrenoverade badrum och stort garage lyfter såklart värdet på bostaden, men då vi inte vet skicket på dina grannars objekt så antar vi att detta är normalskick. Du kan se vilka referensobjekt som valts ut i mejlet eller på din kontosida under "Värderingar".

Viktigt att komma ihåg är att eftersom våra värdeindikationer är statistiska är de tänkta som just indikationer, snarare än exakt värde. Vill du vill få en mer omfattande värdering av din bostad rekommenderar vi att du kontaktar en mäklare som kan komma ut och göra en värdering på plats. På den oberoende mäklarguiden HittaMäklare kan du gratis komma i kontakt med en lämplig mäklare för dig utifrån ditt behov:

  • Vill du få en värdering inför en eventuell försäljning, hjälper vi dig här.

  • Är du bara nyfiken på värdet av din bostad, kan du söka dig fram bland Sveriges alla mäklare här. Därefter kan du själv kontakta en lämplig mäklare som tidigare sålt liknande objekt i ditt område. 


Eftersom våra värdeindikationer är automatiskt framtagna kan vi heller inte justera dessa manuellt. Allteftersom det säljs nya bostäder som liknar din bostad så uppdateras värderingen. Den kan bli både högre och lägre beroende på vad som säljs. Därför hoppas vi kunna göra ännu mer precisa värderingar i framtiden.

Fick du svar på din fråga?