Hoppa till huvudinnehåll
Alla samlingarAppen
Värdeindikationen
Värdeindikationen

Här finns information om hur värdeindikationerna i appen fungerar

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

En populär funktion i appen är möjligheten att kunna värdera bostäder. Den ger dig möjlighet att på ett enkelt och snabbt sätt få fram en värdeindikation av flera bostäder, vart du än är.

Varför skiljer sig värdet i appen från värdet jag får på webben?

Syftet med appens värderingsfunktion är att du som användare snabbt och enkelt ska kunna värdera en bostad. Denna indikation sparas inte utan är till för att smidigt få ett indikation av bostadens värde. Det ger dig också möjlighet att kunna göra flera värderingar efter varandra.

Värderingsformuläret på booli.se är, till skillnad från appen, mer detaljerad och kan på så sätt ge en mer precis statistisk värdeindikation. På sajten sparas värdeindikationen på din kontosida och du får uppdateringar på mail månadsvis så du kan följa förändringar.

Hur tillförlitliga är Boolis värdeindikationer?

Eftersom Boolis värdeindikationer är statistiska är de tänkta som just indikationer, snarare än exakt värde.

Det statistiska värdet sätts utefter hur mycket information som finns om bostaden och området omkring. Dvs, vi jämför bostaden med andra försäljningar som skett i närheten och som liknar bostaden. De likheter vi jämför är bland annat bo- och biarea, avgift, våningsplan, tomtstorlek, byggår osv. 

Det betyder att i områden där det inte säljs så mycket, eller om bostaden är allt för unik, blir det svårare att göra en statistisk bedömning av värdet. I de fallen visar vi en ikon för att höja ett varningens finger om att vi inte har tillräckligt med underlag för att ge en tillräckligt tillförlitlig indikation.

Är du inte nöjd med värdeindikationen?

Önskar du få en mer exakt värdering behöver du ta hjälp av en mäklare som kan vara på plats och ta hänsyn till fler parametrar än vad en digital värdering kan. Ett tips är att hitta en mäklare som är kunnig på just din typ av bostad i ditt område. På den oberoende mäklarguiden Hittamäklare kan du gratis komma i kontakt med en lämplig mäklare för dig utifrån ditt behov. Vill du få hjälp att komma i kontakt med rätt mäklare inför en eventuell försäljning, hjälper vi dig här.

Psst! Vill du veta mer om hur Boolis statistiska värdeindikationer fungerar generellt kan du spana in den här sidan.

Fick du svar på din fråga?