En populär funktion i appen är möjligheten att kunna värdera bostäder. Den ger dig möjlighet att på ett enkelt och snabbt sätt få fram en värdeindikation av flera bostäder, vart du än är.

Hur värderar jag en bostad?

För att värdera en bostad kan du använda dig av platstjänst-funktionen i kartan genom att flytta den till rätt bostad. Du kan också söka dig fram till till en specifik adress i sökfältet. Efter att värderingsformuläret har fyllts i visas värdet tillsammans med de utvalda referensobjekten för att ge en överblick över vad värdeindikationen är baserad på.

Varför skiljer sig värdet från sajtens värdeindikation?

Syftet med appens värderingsfunktion är att du som användare snabbt och enkelt ska kunna värdera en bostad. Denna indikation sparas inte utan är till för att smidigt få ett indikation av bostadens värde. Det ger dig också möjlighet att kunna göra flera värderingar efter varandra.

Värderingsformuläret på booli.se är, till skillnad från appen, mer detaljerad och kan på så sätt ge en mer precis statistisk värdeindikation. På sajten sparas värdeindikationen på din kontosida och du får uppdateringar på mail när värdet förändras. På så sätt kan värdeindikationen gjord i appen och på sajten skilja sig åt något.


Hur tillförlitliga är Boolis värdeindikationer?

Eftersom Boolis värdeindikationer är statistiska är de tänkta som just indikationer, snarare än exakt värde.

Det statistiska värdet sätts utefter hur mycket information som finns om bostaden och området omkring. Dvs, vi jämför bostaden med andra försäljningar som skett i närheten och som liknar bostaden. De likheter vi jämför är bland annat bo- och biarea, avgift, våningsplan, tomtstorlek, byggår osv. 

Det betyder att i områden där det inte säljs så mycket, eller om bostaden är allt för unik, blir det svårare att göra en statistisk bedömning av värdet. I de fallen visar vi en ikon för att höja ett varningens finger om att vi inte har tillräckligt med underlag för att ge en tillräckligt tillförlitlig indikation.

Är du inte nöjd med värdeindikationen?

Önskar du få en mer exakt värdering behöver du ta hjälp av en mäklare som kan vara på plats och ta hänsyn till fler parametrar än vad en digital värdering kan. Ett tips är att hitta en mäklare som är kunnig på just din typ av bostad i ditt område. På den oberoende mäklarguiden HittaMäklare kan du gratis komma i kontakt med en lämplig mäklare för dig utifrån ditt behov:

  • Vill du få en värdering inför en eventuell försäljning, hjälper vi dig här.
  • Är du bara nyfiken på värdet av din bostad, kan du söka dig fram bland Sveriges alla mäklare här. Därefter kan du själv kontakta en lämplig mäklare som tidigare sålt liknande objekt i ditt område. 

Psst! Vill du veta mer om hur Boolis statistiska värdeindikationer fungerar generellt kan du spana in den här sidan. 

Hittade du svaret?