Hur hämtar Booli in annonser från mäklarna?

Booli är i grunden en sökmotor som söker upp bostäder som är till salu på nätet. Ungefär som Google är en sökmotor som samlar all information på nätet. En hemsida är publik information, när ni publicerar något på er hemsida så kommer det upp på Google, Bing och alla andra sökmotorer samt på Booli.se. Utöver det så finns Booli tillgängligt i Vitec Express, FasAd och snart även Mspecs för direktpublicering. 

Kan jag publicera mina annonser direkt på Booli genom mitt mäklarsystem?

Från de flesta system är det möjligt att publicera, ändra och avpublicera dina objekt på Booli om samma förändring görs på din hemsida. Detta gäller Vitec Express, FasAd och snart även Mspecs. Fördelen med att publicera direkt från ditt mäklarsystem är att det går supersnabbt och att du enkelt kan göra förändringar i annonsen till skillnad från indexering av hemsidan.

Kan jag ta bort en annons på Booli som jag har på min hemsida?

Nej, du kan inte ta bort en annons från Booli som ligger som till salu på din hemsida. Detta är för att vi strävar efter att visa alla bostäder som är publika på internet och till salu.

Varför kommer min annons upp på Booli även om jag inte kryssat för den i vårt mäklarsystem?

På Booli strävar vi efter att visa alla objekt som är till salu publikt på internet. Som mäklare kan du använda ditt mäklarsystem för att snabbare få upp din annons på Booli, ändra data eller avpublicera annonsen direkt om du samtidigt avpublicerar den från din hemsida. Om du däremot inte väljer att publicera annonsen via ditt mäklarsystem men ändå publicerar på din hemsida så samlar vi in datan på samma sätt som tidigare direkt från din hemsida. Notera även att om du avpublicerar en bostad via ditt mäklarsystem men ändå har den aktiv på din hemsida så kommer Booli inte att uppdatera informationen från hemsidan. Anledningen till det är att vi anser att informationen från mäklarsystemet är mer korrekt och därför skriver vi inte över information som kommer från mäklarsystemet.

Hur räknas antal dagar på Booli?

Direkt, eller inom några timmar från det att du publicerat en annons på din hemsida kommer den upp på Booli.se och antal dagar börjar räknas. Dagarna fortsätter att räknas så länge annonsen ligger uppe. Om annonsen plockas ner i mer än 30 dagar från din hemsida och sedan återpubliceras så kommer antal dagar och eventuell prisändringar att nollställas. Om bostaden plockas bort i mindre än 30 dagar så fortsätter antal dagar att räknas från första dagen annonsen publicerades.

Vad händer med antal dagar om en bostad är snart till salu?

Om en bostad är markerad som snart till salu och därefter publiceras som aktiv försäljning så börjar dagarna räknas från den dagen annonsen blir aktiv. Under tiden en ny annons är markerad som snart till salu kommer den inte att räkna antal dagar. 

Om en annons är aktiv men ändras till snart till salu så fortsätter antal dagar att räknas så länge annonsen är markerad som snart till salu i färre än 30 dagar innan den återaktiveras som till salu. Om annonsen är snart till salu i mer än 30 dagar och därefter aktiveras igen så nollställs antal dagar. 

Däremot nollställs inte dagarna så länge annonsen inte återaktiveras igen, detta då vi visar antalet dagar som gått sedan publiceringen. Det är först när en annons återaktiveras som till salu (efter 30 dagar som snart till salu) som Booli nollställer dagarna, därför vi anser att den då har publicerats på nytt. 

Om jag säljer en bostad som är markerad som snart till salu på Booli, kommer den att räknas med bland mina försäljningar på Hittamäklare?

Nej, på Hittamäklare visar vi endast statistik för objekt som är sålda och varit publicerade som till salu på en mäklarens hemsida. Detta för att det ska bli så rättvist som möjligt för så många mäklare som möjligt.

Hur fungerar slutpriser på Booli?

Vi samlar in slutpriser på tre olika sätt och dessa märks upp på olika sätt på Booli. 1. Lagfarter. Vi köper in alla lagfarter för småhus som blivit sålda. 2. Sista bud. Vi samlar in det sista budet i en öppen budgivning på mäklarens hemsida. 3. Slutpriser. Antingen via er hemsida eller att de manuellt rapporteras in slutpriser från mäklare/säljare/köpare. 

En glad nyhet är att du från och med nu också kan granska/lägga in dina slutpriser själv via din HittaMäklare-profil! Du kan läsa i stycket längst ned hur du går till väga.

Mitt objekt är inte sålt men står ändå med bland slutpriser på Booli?

När en bostad är till salu och en budgivning påbörjas hämtar Booli automatiskt in budgivningen. När annonsen plockas ner på mäklarens hemsida så visar Booli upp det sista budet som vi samlade in. Tyvärr stämmer inte alltid det sista budet med det faktiska slutpriser och ibland säljs inte bostaden trots budgivning. Vi kan inte automatiskt se vilka objekt som inte sålts men haft en budgivning. Kontakta oss för att rätta till felaktiga sista bud.

Varför saknar mitt objekt ett slutpris eller har fel slutpris?

Om bostaden är en lägenhet så samlar vi in det sista budet vi ser i budgivningen. Om det sista budet inte ligger ute på din hemsida under några timmar hinner vi inte samla in det och det kan då blir fel. För att vi ska kunna samla in korrekt sista bud måste budet ligga ute offentligt på din hemsida. Om slutpris saknas kan det bero på att du inte hade någon öppen budgivning på din hemsida.

Kan jag lägga till eller ändra ett felaktigt slutpris på Booli?

Ja, det enklaste sättet är att göra detta via din HittaMäklareprofil. 

Logga in på länken nedan eller klicka på "glömt lösenord" om du inte redan har en inloggning för att skapa en ny. När du är inloggad på din profil klickar du på menyn längst upp till höger och sedan på "Slutpriser". Lägg in försäljningspriset och försäljningsdatum, klicka sedan på spara så kommer slutpriset att dyka upp på Booli.se och på din profil på Hittamäklare direkt. Hör av dig till info@hittamaklare.se på en gång om något slutpris skulle registreras felaktigt så hjälper de dig!

Här loggar du in på din profil på Hittamäklare: https://www.hittamaklare.se/agents

Du kan självklart alltid också kontakta oss via mejl på info@hittamaklare.se så rättar vi till felaktig information eller lägger till saknade slutpriser!

Hittade du svaret?