Gå till innehåll

Om oss

Vad är Booli?

Booli startade år 2007 och var den första bostadssajten i Sverige som visade slutpriser öppet på nätet. Idag är vi är en bostadssajt med Sveriges största samlade utbud av bostäder till salu, slutpriser och statistiska bostadsvärderingar. Vi jobbar för att göra bostadsmarknaden mer transparent och tryggare för alla - oavsett om du är köpare, säljare eller ägare av en bostad.

Booli har över 9 miljoner besök i månaden och växer hela tiden. Hos oss jobbar närmare 50 snälla personer varje dag med att skapa tjänster som hjälper användare att ta bättre beslut på bostadsmarknaden.

Sedan 2016 är vi tillsammans med Hittamäklare en del av SBAB:s trygga tjänster för bolån och boendeekonomi utan krångel. Tryggt och enkelt oavsett om du ska köpa, sälja eller bo.

Hur kan Booli visa flest bostäder till salu?

Vi är inte en traditionell annonsplats, vi tar inte betalt. Booli sammanställer information om bostäder till salu som finns tillgängliga på mäklarnas hemsidor eller som publiceras på Booli av mäklarna via deras mäklarsystem. Det gör att vi kan visa alla bostäder som finns till salu eller snart till salu på mäklarnas hemsidor - även de som inte aktivt annonseras ut på andra bostadssajter. Vi får också in flest nyproduktionsprojekt från olika bostadsutvecklare runt om i landet. Tack vare det är vi en bostadssajt med Sveriges största samlade utbud av bostäder, oavsett om de är till salu, snart till salu eller helt nyproducerade.

Hur kan Booli visa flest slutpriser?

Idag är öppna slutpriser en självklarhet. Det är en bra hjälp för köpare, säljare, mäklare och bostadsägare som snabbt vill skaffa sig kunskap om hur marknaden ser ut i ett visst område. Men så har det inte alltid varit. År 2007 var vi först i Sverige med att publicera slutpriser öppet, vilket öppnade upp och förändrade bostadsmarknaden i grunden. Sedan dess har vi lyckats skapa ett stort öppet slutprisregister, det största i Sverige till och med. Det har vi tack vare att vi samlar in slutpriser på flera olika sätt.

Våra slutpriser är främst inrapporterade från mäklare, säljare eller köpare. Idag kan alla mäklare själva lägga in sina försäljningar via vår systersajt Hittamäklare eller via sitt eget mäklarsystem. Dessutom samlar vi in alla bud och presenterar det sista budet i budgivningen direkt på Booli. Utöver det köper vi in lagfarter från Lantmäteriet för alla villaförsäljningar i Sverige. Källan till slutpriset visas tydligt under varje försäljning.

Därför visar Booli värderingar

Vi tycker det är viktigt att du som ägare själv kan hålla koll på hur din bostads värde förändras över tid. Vi tror också det kan hjälpa dig som ska sälja eller köpa en ny bostad att få koll på hur mycket bostäderna i området är värda. Därför kan du göra en digital värdering av din eller någon annans bostad hos oss. Det går på någon minut, är gratis och därefter uppdaterar vi dig via mejl hur värdet uppdateras månad för månad. Vi tror det är anledningen till att vi har den största värderingstjänsten med över 1 miljon genomförda värderingar!

Vad finns mer?

På Booli kan du såklart göra massor av andra saker. Du kan bland annat räkna på din boendekostnad, se områdesstatistik, jämföra din bolåneränta med grannarna, följa bostadsmarknaden i våra olika mejl, få information om och se ekonomin i bostadsrättsföreningar. Du kan också få bevakningsmejl när en ny bostad ska säljas eller ett slutpris har kommit in. För de som professionellt arbetar med nyproduktions- och bostadsmarknaden finns också vårt analysverktyg Booli Pro - som innehåller all vår unika data.