Slutpriser - Hitta sålda hus och lagfarter på Booli

För att söka bland Slutpriser klicka här. Slutpriser gör det möjligt att se vilket pris en köpare har betalat för en bostad! (Gäller småhus, tomter och bostadsrätter). Det är en bra hjälp för både köpare och säljare för att skapa sig mer kunskap om hur marknaden ser ut i ett visst område. Slutpriser kan man använda även om man inte just nu ska köpa eller sälja bostad utan bara är nyfiken på vilket pris grannen fick betala för sin bostad.

För att se vilket pris en bostad har sålts för söker du Slutpriser på Booli.se. Skriv in gatan eller området du är intresserad av, väl slutpriser istället för till salu och klickar sedan på sök. Vill du få e-post varje gång en försäljning har skett klickar du på knappen Bevaka, det gör det enkelt att hålla koll på vad husen på din gata sålts för!

Hur fungerar det? Vi får in ändrade lagfarter från Lantmäteriet. Denna information matchar vi med informationen vi redan har hämtat från mäklaren och publicerar den på Booli. På så sätt kan vi visa vad priset blev för bostaden. Dessutom kan vi i de flesta fall också visa en pil om budgivningen gått upp eller ner jämfört med det faktiska slutpriset.

När publicerar Booli slutpriset/lagfarten? Uppgifterna levereras till Booli mellan 2 dagar och upp till 6 månader efter försäljningen (i medel 3 månader), men i enstaka fall kan det dröja mer än så. Registret sträcker sig bakåt i tiden till 2008.

Booli.se publicerar även information om sista budet i en budgivning. Läs mer om Sista bud.