Skip to content

Tips och trix att söka bostad på Booli

Josephine Linghammar

En paus i vardagen

Drömmer du om att hitta ditt perfekta hem? Vi vet att det kan vara både spännande och utmanande att leta bostad. Med hjälp av Booli kan du söka tryggt och enkelt. Här är några tips och trix för att hitta din drömbostad och använda Booli på bästa sätt!

1. Använd filter vid sökning 

Booli har en smart sökfunktion som gör det enkelt att filtrera din sökning baserat på dina önskemål, som område, pris, storlek och antal rum, våningsplan, byggår, snart till salu mm. Genom att använda dessa filter kan du enklare hitta bostäder som passar dig.

2. Följ dina favoritområden

Om du har några specifika områden där du vill hitta en bostad kan du följa dessa områden på Booli. På så sätt får du en notifiering eller mejl när det dyker upp nya bostäder till salu i dessa områden, vilket ger dig en chans att vara bland de första att se nya bostäder till salu.

3. Använd kartan för att hitta områden

Booli har en karta där du kan zooma in på olika områden och se vilka bostäder som är till salu. Detta kan vara särskilt bra om du är intresserad av ett speciellt område och vill få en överblick över vilka bostäder som finns till salu.

4. Kolla på historisk data

Booli erbjuder historisk data om försäljningar, vilket kan vara användbart för att få en uppfattning om prisnivåer och marknadstrender i olika områden. Du kan titta på tidigare försäljningspriser för bostäder i ett område och använda det som en referens när du bedömer om ett pris är rimligt för en bostad du är intresserad av.

5. Använd värderingarna

Booli gör statistiska värderingar för en stor del av alla bostäder i Sverige. Använd värderingen som en fingervisning för att förstå ungefär vad en specifik bostad är värd. Du kan se värderingar för bostäder till salu, tidigare sålda bostäder eller göra en egen värdering.

6. Skapa ett konto och spara dina favoritbostäder

Genom att skapa ett konto på Booli kan du spara dina favoritbostäder och ha dem lättillgängliga för att jämföra olika bostäder.

7. Hitta bostäder som är på väg ut

Många bostäder läggs idag ut som ”Snart till salu”. Det betyder att de kan komma att bli till salu längre fram men kan också betyda att de är till salu redan nu för rätt pris. Läs mer om hur ”Snart till salu” fungerar.