Skip to content

Spara pengar på dina försäkringar? Här är fem smarta tips

Booli

Det är många som håller hårt i plånboken just nu, men de ser också över sina fasta utgifter. Ett sätt att minska det ekonomiska trycket är att gå igenom dina försäkringar. Här är fem smarta spartips som kan underlätta vardagen för både stora och små hushåll.

El, mat, räntor och drivmedel. Årets begynnande lågkonjunktur med stigande kostnader har grävt djupa hål i svenskarnas ekonomi. Du kanske har dragit ner på värmen i huset, lagar storkok och låter bilen stå till förmån för kollektivtrafiken. Men visste du att du även kan spara pengar på dina försäkringar? 

Här är fem smarta tips för att spara pengar på dina försäkringar

  1. Se till att du inte är överförsäkrad

Genom att se över dina försäkringar kan du slippa onödiga utgifter. Ett första steg är att undersöka om du är överförsäkrad. En del har till exempel en olycksfallsförsäkring både genom jobbet, idrottsföreningen och privat. Det finns ingen anledning att vara försäkrad mot samma risk på flera ställen. 

  1. Har du förmåner som du inte vet om? 

Kontakta ditt försäkringsbolag och fråga om de kan erbjuda dig några kundförmåner. Gjensidige erbjuder till exempel 20 procent rabatt till sina kunder på brandskyddspaket. Läs mer om Gjensidiges förmåner och rabatter

Prata med ditt försäkringsbolag se över vilka förmåner och rabatter de kan erbjuda dig
  1. Undersök om du kan få samlingsrabatt

Det är många försäkringsbolag som erbjuder samlingsrabatt som du samlar dina försäkringar hos dem. Hos Gjensidige kan du få upp till 15 procent i rabatt om du har flera försäkringar hos bolaget.  

  1. Kontrollera din körsträcka

När du tecknade din bilförsäkring valde du en viss körsträcka. Börja med att kontrollera din nuvarande körsträcka. Om du kör mindre än du förväntade dig när du angav körsträckan ska du kontakta ditt försäkringsbolag. Det är inte alla som vet att det går att spara pengar på bilförsäkringen. Se vad Gjensidiges bilförsäkring skulle kosta dig här

  1. Höj din självrisk 

Om du vill spara in den på regelbundna kostnaden på dina försäkringar ska du se över möjligheten att höja din självrisk. Priset blir lägre, men tänk på att inte höja självrisken för mycket så att det drabbar din ekonomi om olyckan skulle vara framme.

Om Gjensidige 

Gjensidige har funnits i över 200 år och är Nordens tredje största försäkringsbolag. Om du samlar dina försäkringar hos Gjensidige kan du få upp till 15 % samlingsrabatt.

Läs mer om Gjensidiges försäkringar här

Här är ett urval av Gjensidiges försäkringar: 
Hem
Villa
Fritidshus
Personbil
MC
Moped 
Olycksfallsförsäkring