Skip to content

Resa utomlands? Här är försäkringen du inte får missa

Booli

Efter en lång vinter är sommaren äntligen här. Om du ska resa utomlands på semestern finns det några saker som kan vara bra att ha koll på. Det kan nämligen bli ett dyrt äventyr om olyckan skulle vara framme.

En hemförsäkring ger ett bra skydd, men innan du packar resväskorna är det viktigt att kontrollera så att alla i hushållet är försäkrade, säger Joakim Lindevall, produktutvecklare på Gjensidige.

Idag har nästan alla en hemförsäkring, men det är inte många som tänker på att livet förändras. Du kanske har fått barn, eller så har de lämnat boet för att stå på egna ben. Tänk på att kontrollera att alla personer i hushållet är försäkrade. Hemförsäkringen gäller dessutom bara för de som är folkbokförda på samma adress. Om du planerar att resa utomlands så kan det bli dyrt om du råkar ut för en oförutsägbar händelse – och det skulle visa sig att du är oförsäkrad. 

Läs mer: Just nu kan Gjensidige erbjuda dig att teckna hemförsäkring – med fast pris i tre år!

Kontrollera dina försäkringar innan du reser

– Se till att du har en gällande försäkring innan du lämnar Sverige. Du har rätt till sjukvård inom EU, men inte utanför gränserna. Om du till exempel blir inlagd på sjukhus i USA så kan det bli väldigt kostsamt, säger Joakim Lindevall, produktutvecklare på Gjensidige. 

Det finns många skäl att ha en hemförsäkring med ett bra skydd när du ska ut och resa. Förutom att det är en trygghet om du skulle skada dig, eller bli sjuk under semestern så är det ett bra skydd om ditt bagage inte dyker upp. Om ditt plan skulle bli inställt, eller om du skulle få inbrott i hyrbilen så kan du också känna dig lugn. 

– Det kan även vara skönt att kunna ringa och prata med någon om olyckan skulle vara framme, eller om du behöver tips och råd. Vår hemförsäkring och villahemförsäkring har ett reseskydd som gäller i 45 eller 60 dagar – oavsett var du befinner dig i världen, säger Joakim Lindevall.

Viktigt att ha en hemförsäkring

– Det är jätteviktigt att ha en hemförsäkring. Den innehåller många olika delar som ger dig ett bra skydd, både i vardagen och när du är utomlands, säger Joakim Lindevall och vill passa på och ge ett sista tips till alla kommande semesterfirare.

– Kontrollera om du behöver ha med dig några dokument på resan. Har du din hemförsäkring hos oss, kan du beställa eller ladda ner dokumenten på vår hemsida.

Just nu har Gjensidige fast pris på alla hemförsäkringar i tre år om du är skadefri. Väljer du en hemförsäkring Plus har du även ett avbeställningsskydd som gör att du får ersättning om du, eller någon annan som omfattas av din hemförsäkring blir sjuk eller drabbas av ett olycksfall innan avresa som gör att ni inte kan komma i väg på er semester. 

Läs mer: Hemförsäkring med fast pris i tre år om du är skadefri

Om Gjensidige 

Gjensidige har funnits i över 200 år och är Nordens tredje största försäkringsbolag. Om du samlar dina försäkringar hos Gjensidige kan du få upp till 15 % samlingsrabatt.

Läs mer om Gjensidiges boendeförsäkringar:
Villaförsäkring
Hemförsäkring
Fritidshusförsäkring