Skip to content

Köpa bostad? Därför ska du välja nyproduktion

Booli

Funderar du på att köpa en bostad, men har inte möjlighet att lägga tid eller pengar på att renovera? Då kan rätt val för dig vara att köpa en helt nyproducerad bostad istället. Det finns dessutom andra fördelar med nyproduktion. 

Vissa banker erbjuder ett amorteringsfritt bolån vid köp av nyproduktion, säger Anders Linerstad, försäljningsansvarig nyproduktion på Booli.

Du kanske redan vet att man måste acceptera att det är en stressig process att köpa en bostad. Förutom att hitta rätt objekt i rätt tid, kan en budgivning också göra vem som helst stressad. Men det finns ett knep som gör att du inte bara kan flytta in i ditt drömhem, du slipper även slåss mot andra intresserade. Lösningen heter nyproduktion.

– Det är också enklare att planera ekonomin när du redan har koll på slutpriset och slipper oförutsedda utgifter i samband med köpet, säger Anders Linerstad och berättar att Booli har Sveriges största samlade utbud av nyproduktion. 

Hitta nybyggda bostäder

För på Booli hittar du nämligen inte bara Sveriges största samlade utbud av bostäder till salu, du hittar även det största samlade utbudet av nyproducerade bostäder till salu. Med ett par klick får du en enkel överblick på de flesta av de projekt som planeras eller byggs just nu, i det område du är intresserad av.

Länk: Hitta nybyggda bostäder på Booli här

– Vi förstod tidigt att det kan vara klurigt som bostadsköpare att hitta det stora utbudet av nyproducerade bostäder som finns i Sverige, fortsätter Anders Linerstad. Därför har vi satsat på att visa den här typen av bostäder till salu i en helt egen sektion på sajten och tydligt utmärkt i kartan. Det gör att du enkelt även kan se utbudet för nyproducerade bostäder om du letar i ett specifikt område på Booli.

Fem fördelar med nyproduktion 

1. Trygg process utan stress

Nybyggda bostäder besiktas alltid av en oberoende besiktningsman. Det ger större trygghet och möjlighet att se till att bostaden håller den standard som utlovats vid köpet. Många bostadsutvecklare erbjuder också extra försäkringar och trygghetspaket som skyddar dig mot oförutsedda händelser, till exempel om du skulle bli sjuk, arbetslös eller om försäljningen av din befintliga bostad skulle dra ut på tiden. I vissa fall kan du också få skjuta upp din inflyttning om du av någon anledning inte skulle kunna flytta in på det tänkta tillträdesdatumet.

2. Inga renoveringskostnader 

När du sätter nyckeln i låset till din nya bostad för första gången behöver du inte lyfta ett finger förutom att packa upp flyttkartongerna. Oftast har du också själv kunnat påverka val av färger, material och inredning på olika sätt. När du köper en begagnad bostad finns det nästan alltid något som behöver fixas till, det kan vara allt från stora projekt som att renovera köket, till att sätta ny färg på väggarna. 

3. Bestäm själv hur ditt hem ska se ut  

När du köper nyproduktion har du möjlighet att vara med och utforma bostaden. Hur vill du att ditt badrum, eller kök ska se ut? Du kan också välja färg på väggar och golv. Resultatet blir en bostad som du har designat helt själv – och som du inte behöver kompromissa med. 

4. Amorteringsfritt bolån

Det är många banker som erbjuder ett amorteringsfritt bolån vid köp av nyproduktion. SBAB ger dig alltid bra ränta och rätt villkor direkt. Lånar du 70 % eller mindre av bostadens pris väljer du själv om du vill amortera de första fem åren.

Extern länk: Läs mer om bolån vid köp av nyproduktion

5. Bra val för miljön

Det är hårdare byggkrav idag än förr. Nybyggda fastigheter förbrukar mindre energi än äldre byggnader, vilket är bra både för miljön och plånboken. När du har hittat en bostad som är intressant kan du fråga bostadsutvecklaren vad som gäller för just det huset. Det är många aktörer som bara använder beprövade naturmaterial i första hand som till exempel kakel, klinker och trä. Många nybyggda hus på marknaden är också miljöcertifierade och har idag redan från start tex solceller, elbils-laddare och andra smarta lösningar för att göra dina miljöval enklare.