Skip to content

Ett smartare lånelöfte

Sara Jonsson

Att köpa bostad är en av de största affärer vi människor gör i livet. Förutom att hålla koll på alla detaljer kring bostaden du vill köpa innebär det också att du behöver ha en hel del kontakt med banken. Det är ofta ganska tidskrävande och många upplever stor stress innan allt är färdigt.

Det är också väldigt många som upplever att det är påfrestande att söka lånelöfte, ta bolån och flytta. I SBAB:s Komma hem-rapport från 2020, där svenskarna får svara på hur de ser på sitt boende och sin boendeekonomi, visade det sig att en av de största orsakerna till stress när det kommer till boende är att flytta. I undersökningen svarar mer än halva befolkningen (55 procent) att de har varit med om en påfrestande flytt. En stor andel uppger också att flytten fått allvarliga följder för både en själv och relationer. Att det blir så här stressigt kan bero på att många inte har koll på alla delar av en flytt och vad alla moment innebär och kräver.

Gör bostadsköpet mindre stressigt 

Det borde vara jätteenkelt med boende och boendeekonomi. Därför har SBAB tagit fram ett unikt och smart lånelöfte. Med Smart lånelöfte kan du själv uppdatera och anpassa ditt lånelöfte efter bostäderna som du kollar på. Du slipper kolla med banken inför varje ny budgivning. Och du får ett lånelöfte som du har med dig. Hela tiden. Dessutom får du förslag på alla bostäder som matchar just ditt lånelöfte från Booli som har Sveriges största samlade utbud av bostäder till salu, och som är en del av SBAB.

Med Smart lånelöfte kan du alltså själv kan anpassa lånelöftet efter bostäder du kollar på. Du kan ändra:

  • Om du söker villa eller bostadsrätt
  • Kommun du letar boende i
  • Kontantinsatsen
  • Månadsavgift till bostadsrättsföreningen eller boyta för villa

Skaffa Smart lånelöfte hos SBAB

Börja med att räkna ut hur mycket du kan låna för att se hur mycket du har råd att köpa en bostad för. Du ser alltså direkt vad det kostar och vilken ränta du får. Ansök sedan om Smart lånelöfte

Om SBAB

SBAB:s affärsidé är att med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande samt andra tjänster för bättre boende och boendeekonomi till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige.

Läs mer om SBAB och alla tjänster här