Skip to content

Dyr hemförsäkring? Spara pengar genom att byta försäkringsbolag

Booli

Räntehöjningar, stigande el- och matpriser och en lågkonjunktur som gräver stora hål i svenskarnas plånböcker. Visste du till exempel att inflationen kan göra dina försäkringar dyrare? Det är något som Gjensidige har uppmärksammat – och vill sätta stopp för. 

Vänder du också på slantarna varje månad? I en tid när pengarna inte räcker lika långt som förr kan det också vara en bra idé att se över sina kostnader. Just nu har Gjensidige fast pris på alla hemförsäkringar i tre år om du är skadefri. Det gäller både hem-, villa- och fritidshusförsäkring.

Här är fem trygga hemförsäkringar för alla bostäder

Bostadsrätt

Med en hemförsäkring hos Gjensidige skyddar du både dig själv, dina saker och din bostadsrätt. Den ger också skydd vid inbrott, brand- och vattenskador. Om din bostadsrättsförening inte har ansvar för fastighetens ytskikt och fasta inredning, behöver du en hemförsäkring med bostadsrättstillägg för att ersätta skador på själva lägenheten.

Villa

Om du bor i en villa behöver du en trygg villahemförsäkring som kan ersätta skador på byggnaden och tomten, men även skydda dig, din familj och dina saker. Det finns många fördelar med Gjensidiges villaförsäkring. Visste du till exempel att skadedjursförsäkring hos Anticimex ingår. Det innebär att du får professionell hjälp om ditt hus skulle drabbas av skadedjur.

Läs mer: Just nu kan Gjensidige erbjuda dig att teckna hemförsäkring – med fast pris i tre år!

Radhus

Gjensidige har en hemförsäkring som passar både för dig som äger ditt radhus, eller som bor i ett bostadsrättsradhus. Den gemensamma nämnaren oavsett bostad är trygghet. Har du köpt ett friköpt radhus anses det likvärdigt som att bo i till exempel en villa. Det innebär att försäkringen täcker både dig, din familj, dina saker, men den skyddar också själva fastigheten, taket och tomten som huset står på.

Fritidshus

Har du ett fritidshus där du gör ett avbrott från vardagen ska du inte behöva oroa dig för tråkigheter som kan hända. En fritidshusförsäkring från Gjensidige skyddar ditt andra hem mot de vanligaste skadorna och händelserna. Vilken försäkring du behöver beror på hur du använder ditt fritidshus – och vad du vill att försäkringen ska gälla för.

Hyresrätt

En hemförsäkring för en hyresrätt tryggar dig, din familj och era saker. Det gäller både saker inne i din bostad och om du har saker i ett vinds- eller källarförråd. Hemförsäkringen är också bra att ha eftersom den innehåller ett reseskydd, ett ansvarsskydd och ett rättskydd. Glöm inte att reparationer och underhåll av lägenheten är hyresvärdens ansvar, det handlar om bland annat golv och väggar, kök och badrum, dörrar och fönster.

Extern länk Se ditt pris här

Om Gjensidige 

Gjensidige har funnits i över 200 år och är Nordens tredje största försäkringsbolag. Om du samlar dina försäkringar hos Gjensidige kan du få upp till 15 % samlingsrabatt.

Läs mer om Gjensidiges försäkringar här