Skip to content

Därför erbjuder hustillverkaren solceller som standard

Booli

Höga elkostnader och klimatet är två faktorer bakom det allt större intresset för solceller i Sverige. Från september 2022 är solceller inräknade i standarderbjudandet på alla Hjältevadshus hus. 

För husägarna blir det en direkt effekt med betydligt lägre energikostnader och samtidigt ett bidrag till en hållbar framtid, säger Johan Bynell, vd.

I över 75 år har Hjältevadshus arbetat för att göra det så hållbart som möjligt att bygga ett hus. Hustillverkaren vill även att barnfamiljer ska ha möjlighet att bo i ett nytt och eget hem. Alla modeller har en fast planlösning, men de kan enkelt kompletteras med utrymme om familjen, eller ekonomin växer.

– Vi har under en längre tid sett ett allt större intresse för solceller från våra kunder. Vi är stolta över att vara den första stora hustillverkaren i Sverige som har det som standard. Det är ett naturligt steg för att framtidssäkra husen – och vara en del av omställningen till förnybar energiförsörjning, fortsätter Johan Bynell, vd.

Läs mer: Solceller ingår till alla Hjältevadshus olika husmodeller

Stigande kostnader en bidragande orsak

Det finns flera anledningar till det ökade intresset för solceller bland småhusägare. Det handlar bland annat om stigande elpriser och ett allt mer pressat klimat, men även om stigande räntor och höjda matpriser. Genom att skaffa solceller kan du halvera din elförbrukning och samtidigt bli självförsörjande genom att sälja överskottet. Dessutom kan du öka andrahandsvärdet för huset. 

– Solceller är strålande för både miljö och plånbok. De har en livslängd på ungefär 25 till 30 år och de varken luktar, släpper ut smuts eller stör dina grannar. Du kan även producera solenergi när det är molnigt, säger Johan Bynell och har ett tips till alla som funderar på att bygga ett eget hus.

Ett hus med solceller är mer attraktivt

– Det är viktigt att titta på den totala kostnaden och där ingår även energi. Ett hus med solceller blir automatiskt mer attraktivt på marknaden. Våra kunder tycker att vårt initiativ är jättespännande – och helt rätt i tiden.

Trots rekordmånga solcellsinstallationer under 2021 så menar forskare att utbyggnaden av förnybar energi går för långsamt.

– Det känns bra att vara en del av den gröna omställningen. Jag tycker att solceller borde vara en naturlig del av alla hus. Jag vill uppmana fler i branschen att införa solceller som standard. Det är vi skyldiga kommande generationer, avslutar han. 

Läs mer: Solceller ingår till alla Hjältevadshus olika husmodeller

Om Hjältevadshus 

I småländska Hjältevad har vi byggt trähus med fokus på trygghet i 75 år. Vi bygger alla våra hus inomhus, i en torr och säker miljö, för att undvika fukt och mögel, och med en mycket kort leveranstid. Då allt byggs under ett och samma tak kan vi även avsyna varje arbetsmoment på bästa sätt för att kontrollera att hantverket håller hög kvalité från början till slut. Hjältevadshus erbjuder även grupphus och lägenheter. Hjältevadshus ägs av Pulsen Group. 

Extern länk: Läs mer om Hjältevadshus